Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για απόλυση συνδικαλιστή στην ΜΜ Publications

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της ComboBooks, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου MMPublications (MM educational Group) που σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την απόλυση συναδέλφου – συνδικαλιστή,  μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. 

 

Η συγκεκριμένη εργοδοσία, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τον νόμο Χατζηδάκη, σκαρφίστηκε ότι ο συνάδελφος τα 16 χρόνια που βρίσκεται στην εταιρία δεν κάνει καλά τη δουλειά του και έτσι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

 

Είναι όμως ο ίδιος συνάδελφος που ως μέλος της διοίκησης του σωματείου μας βγήκε μπροστά και μαζί με άλλους συναδέλφους, διεκδίκησε ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου, στις οποίες είχε προχωρήσει η εταιρία, μέσα στην πρώτη καραντίνα.

 

Γι’ αυτό τις δικαιολογίες αυτές τις ακούμε βερεσέ. Είναι ψωμοτύρι στο στόμα του κάθε εργοδότη όπως έγινε και με τον συνάδελφο στo παράρτημα του Σωματείου του Praktiker στη Λάρισα. 

 

Λέμε σε όλους τους τόνους ότι η προσπάθεια φίμωσης των εργαζόμενων μέσα από τις  συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσει! Τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση! 

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν την απόλυση του συναδέλφου,  μέλους της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να απαιτήσουν τώρα την ακύρωση της. Με την οργανωμένη δράση μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι,  για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στις αποθήκες, στα καταστήματα και τους άλλους χώρους δουλειάς.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Πλαπούτα 16Α, Άλιμος) τη Δευτέρα 01/11/21 και ώρα 9:00πμ.

 

Δυναμώνουμε τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας παίρνοντας μέρος στις εκλογές του.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο σωματείων και Ομοσπονδιών στις 4 Νοέμβρη 19:00 Σύνταγμα.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio