ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ: Για τα θερμοκήπια Δράμας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της επιχείρησης “Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε” θυγατρική του ομίλου GROUP ITA στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής.

 Με πρόσχημα τη μείωση των κερδών της, η επιχείρηση προβαίνει σε παράνομες άδειες άνευ αποδοχών πατώντας στο φόβο των εργαζόμενων για απόλυση, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δουλεύουν υπερωρίες. 

Ξέρουμε καλά ότι κάθε επιχείρηση απαιτεί πειθήνιους εργαζόμενους, που δεν  αντιδρούν σε καμιά απαίτηση του εργοδότη, που δε λογαριάζουν με βάση τις δικές τους ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών τους αλλά εξυπηρετούν τις απαιτήσεις και την κερδοφορία της επιχείρησης, για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Τώρα έχουμε εκδικητικές απολύσεις σε συναδέλφους που απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας κι ενημερώθηκαν για το παράνομο καθεστώς της υποχρεωτικής άνευ αποδοχών άδειας.

Οι απολύσεις όμως είναι μια πραγματικότητα ακόμη και για όσους  δεν έχουν προβάλει καμιά αντίδραση στις επιλογές της επιχείρησης. 

Εσείς ξέρετε καλά τις συνθήκες εργασίας, τη μη καταβολή επιδόματος αδείας και τις απολύσεις. Βιώνετε την εντατικοποίηση της εργασίας τους θερινούς μήνες κάτω από αντίξοες συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες ), που εξαντλούν τον  ανθρώπινο οργανισμό, που πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες ατυχήματος στο χώρο δουλειάς, που ακόμα  κι αν συμβεί «κρύβεται», δε δηλώνεται ως εργατικό ατύχημα. Έχετε νιώσει τι σημαίνει να μην προλαβαίνεις να δεις την οικογένειά σου, όταν η αύξηση στην παραγωγή βγαίνει από τον ίδιο αριθμό εργαζομένων  με εξαντλητικές υπερωρίες και όχι με προσλήψεις προσωπικού. Πολλές φορές σκεφτόμαστε: “Με τις υπερωρίες συμπληρώνεται κάπως το εισόδημα” και δε βάζουμε με τον νου ότι ο μισθός και μόνο  πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. 

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με όρους προς το συμφέρον των εργαζομένων. Όλα όσα ζούμε στους χώρους δουλειάς, τα εργασιακά – μισθολογικά μας προβλήματα, μπορούμε μόνο συλλογικά και οργανωμένα να τα λύσουμε με αλληλεγγύη μέσα στο Σωματείο, που θα μπει μπροστά και θα  προστατεύσει κάθε εργαζόμενο μέλος του. 

Αυτός είναι ο δρόμος, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, με αλληλεγγύη, συσπείρωση, αγωνιστικότητα, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας βάζοντας φραγμό στις ορέξεις των εργοδοτών και στα μέτρα των κυβερνήσεων που τσακίζουν τη ζωή.

Μαζί μπορούμε να σπάσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
  • Εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.  
  • Καταβολή του επιδόματος άδειας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά  και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio