Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για απόλυση συνδικαλιστή στην ΜΜ Publications

Μετά την Praktiker στην Λάρισα, ήρθε η σειρά της ΜΜ Publications να αξιοποιήσει το νόμο Χατζηδάκη, απολύοντας συνάδελφο εκλεγμένο στο ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο συνάδελφος εργάζεται 16 χρόνια στη Combo Books, θυγατρική του ομίλου της ΜΜ. Η απόλυση του αποτελεί ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη και απόπειρα χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης. Τιμωρείται και απολύεται, γιατί, ως μέλος της διοίκησης του ΣΕΑ, πρωτοστάτησε και μαζί με άλλους συναδέλφους του, διεκδίκησε ώστε να παρθούν πισω οι απολύσεις συναδέλφων ορισμένου και αορίστου χρόνου, στις οποίες είχε προχωρήσει η εταιρία, στο διάστημα της πρώτης καραντίνας.

Οι εργοδότες δεν θέλουν τα σωματεία μέσα στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα και να μην έχουν καμία αντίδραση! Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης και όχι η γνωστή εργοδοτική κασέτα ότι ο συνάδελφος δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δημιουργεί προβλήματα.

Απαιτούμε τώρα την ακύρωση της απόλυσης και την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του. Να μην επιτρέψουμε την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού και διώξεων! Με την οργανωμένη δράση μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

Όλοι στη κινητοποίηση, την Δευτέρα 1 Νοέμβρη στις 9:00 πμ, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Πλαπούτα 16Α, Άλιμος)

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio