ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΤ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΑ

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 1 Νοέμβρη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έξω από τα γραφεία της ComboBooks, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου MMPublications (MM educational Group), ενάντια στην απόλυση συναδέλφου – συνδικαλιστή, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.

Αντιπροσωπεία του σωματείου κατά την διάρκεια της κινητοποίησης ζήτησε συνάντηση με την εργοδοσία χωρίς να λάβει καμία απολύτως απάντηση.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας στην σημερινή μας κινητοποίηση καθώς και το γεγονός ότι πάρα τις συνεχείς μας εγκλείσεις για να αποχωρήσει, παρέμεινε στο χώρο. Μάλιστα στην προσπάθειά μας να έρθουμε σε επαφή με την εργοδοσία, η αστυνομία επιδίωξε να παρέμβει ώστε να μεσολαβήσει μεταξύ εργοδοσίας και σωματείου (!), κάτι το οποίο βεβαίως δεν έγινε αποδεκτό από εμάς.

Η συγκεκριμένη εργοδοσία έχοντας λυμένα τα χέρια της από τον νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη, την Παρασκευή 29 Οκτώβρη προχώρησε στην συγκεκριμένη απόλυση με την δικαιολογία ότι ο συνάδελφος που εργάζεται στην εταιρία 16 χρόνια δεν κάνει καλά τη δουλειά του και έτσι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα!

Εμείς όμως γνωρίζουμε καλά ότι ο πραγματικός λόγος απόλυσης του συναδέλφου ήταν η πρωτοπόρα δράση του όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στη συγκεκριμένη εταιρεία και γενικότερα στον κλάδο. Γι’ αυτό τις δικαιολογίες αυτές τις ακούμε βερεσέ. Άλλωστε τέτοιες και παρεμφερείς δικαιολογίες αξιοποίησε η JUMBO, η ΛΗΤΩ ΑΕ και τα Praktiker στο μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων και απολύσεων πρωτοπόρων εργαζομένων.

Λέμε σε όλους τους τόνους ότι η προσπάθεια φίμωσης των εργαζόμενων μέσα από τις συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσει!

Τώρα να παρθεί πίσω η απόλυση του μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας!

Τώρα να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις!

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και έκανε δήλωση στήριξης ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Τη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους έχουν ήδη εκφράσει κι άλλα εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν την απόλυση του συναδέλφου, μέλους της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να απαιτήσουν τώρα την ακύρωση της. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στις αποθήκες, στα καταστήματα και τους άλλους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Νοέμβρη και ώρα 8:00πμ στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας
(Πλαπούτα 16Α, Άλιμος).

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο σωματείων και Ομοσπονδιών στις 4 Νοέμβρη 19:00 Σύνταγμα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio