ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενημερώνει τα μέλη του και καταγγέλλει στην εργατική τάξη την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτώβρη. 

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπάθησε με κάθε τρόπο  να μην οργανωθεί πραγματικό Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες και ηλεκτρονική ψηφοφορία (κατά τις επιταγές κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας), χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Η προσπάθεια απονέκρωσης των σωματείων, έπεσε στο κενό. Γι αυτό το λόγο η παράταξη ΠΑΣΚΕ (ΕΝΕΡΓΑ) όταν διαπίστωσε ότι οι μεθοδεύσεις της για ένα εκφυλισμένο συνέδριο δεν περνάνε προσέφυγε σε προσχηματικά ασφαλιστικά μέτρα και τελικά πέτυχε την αναβολή του συνεδρίου. 

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος ωφελείται και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί η αναβολή ενός συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη στιγμή που η επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη φουντώνει, κυβέρνηση και εργοδοσία προσπαθούν να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες και να βάλουν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

Οι ανατροπές που έφερε ο πρόσφατος νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη, η κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου, τα ευέλικτα ωράρια, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων κ.α. προϋποθέτουν μηδενικές αντιστάσεις, και σωματεία  που ελέγχονται από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, καρικατούρες συλλογικών συζητήσεων, ηλεκτρονικές διαδικασίες και φακελωμένους συνδικαλιστές.  Να είναι σίγουροι όμως ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. 

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα δώσει τη μάχη, ώστε να διεξαχθεί ένα πραγματικό εργατικό συνέδριο που δεν θα κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Θα δώσει το παρών, με τους αντιπροσώπους του, στις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου που συλλογικά θα αποφασιστούν. Ως τότε καλούμε την εργατική τάξη σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματα μας και στις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία απεργιακού μετώπου ενάντια στο νόμο έκτρωμα-Χατζηδάκη.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio