ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS
ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων της Praktiker Hellas, να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία το Σάββατο 6 Νοέμβρη.

Κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, που να εξασφαλίζει αυξήσεις στους μισθούς και να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων ενιαία σε όλη την εταιρία.

Παράλληλα απαιτούμε την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του συναδέλφου Δημουλάκου, εκλεγμένου συνδικαλιστή από το κατάστημα της Λάρισας, επειδή δεν δέχτηκε την μονομερή βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του. Τέτοιες ενέργειες αφορούν όλους τους εργαζόμενους, αφού στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Ο αγώνας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων είναι μεγάλο στοίχημα για όλους μας, ειδικά αυτή την περίοδο, που η εργοδοσία σε μια σειρά χώρους προσπαθεί να εφαρμόσει στην πράξη αυτό που απλόχερα τους χάρισε η κυβέρνηση με το νέο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Να μετατρέψει δηλαδή τους εργαζόμενους σε λάστιχο, να γίνονται πιο εντατικοί οι ρυθμοί της εργασίας, να βγαίνει η δουλειά με όσο το δυνατό λιγότερα εργατικά χέρια.

Η πρόσφατη εμπειρία από τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων της efood, μπορεί να μας δώσει το παράδειγμα και την αισιοδοξία, πως ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας μπορεί και φέρνει αποτελέσματα.


Καλούμε τους συναδέλφους και τα εργατικά σωματεία της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της Praktiker, δίνοντας το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση εξω από το κατάστημα της Ρόδου, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11:00.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio