Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΟΥΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η πίεση που ασκεί όλο αυτό το διάστημα ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας έφερε τα πρώτα της αποτελέσματα, εξαναγκάζοντας τον Δήμο να καταβάλει τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη! Μετά από συνεχείς συζητήσεις με τις ίδιες τις εργαζόμενες και οργάνωσης της δράσης, μετά την ανάδειξη-δημοσιοποίηση του προβλήματος, μετά την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού και την ερώτηση που έφτασε για το θέμα μέχρι την Βουλή, με την βοήθεια του ΚΚΕ, οι συναδέλφισσες πήραν σήμερα μέρος από τα χρήματα που τους χρωστάει ο Δήμος. Να σημειωθεί πως οι συναδέλφισσες παίρνουν τα πρώτα τους χρήματα μετά από ένα διάστημα απληρωσιάς μηνών, καθώς ο τελευταίος μισθός που τους είχε καταβληθεί ήταν του Ιούνη! Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν είναι εξαίρεση, καθώς αντίστοιχες καταστάσεις βιώνουν συνάδελφοι τόσο στους άλλους δήμους του νησιού όσο και στην υπόλοιπη χώρα!

Βεβαίως, τα χρήματα αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Είναι αδικαιολόγητη η στάση της δημοτικής αρχής και φέρει τεράστιες έφθινες για αυτήν την κατάσταση. Είναι αισχρός ο εμπαιγμός που υφίστανται όλες αυτές τις ημέρες οι συναδέλφισσες από τον Δήμο και στοχεύει να στρέψει την μία απέναντι στην άλλη, χρησιμοποιώντας φαιδρές χιλιοειπωμένες δικαιολογίες, ότι δήθεν η πληρωμή άργησε δύο μήνες επειδή κάποιες εργαζόμενες ξέχασαν (!) να καταθέσουν τα παρουσιολόγιά τους κ.ά.

Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής έχει ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, πολλές συναδέλφισσες να αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά, για να καταφέρουν να επιβιώσουν, με ότι συνέπειες έχει αυτό για τις ίδιες, την υγεία τους και τις οικογένειές τους!

Η νέα αυτή μικρή νίκη αναδεικνύει για άλλη μία φορά πως η οργανωμένη διεκδίκηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, χωρίς μεσάζοντες και την λογική της ανάθεσης, είναι εκείνη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, έστω και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες! Ο αγώνας μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά για καταβολή όλων των δεδουλευμένων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, παλεύουμε για να πετάξουμε στα σκουπίδια όλους τους αντεργατικούς νόμους, όπως το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio