ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: <<Πάρε ένα ντεπόν και έλα>>

<<Πάρε ένα ντεπόν και έλα>>

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια έκφραση σε περίπτωση πονόδοντου ή πονοκεφάλου που μας είπε ο διευθυντής, ώστε να πάμε για δουλειά. Κι όμως: Είναι η επίσημη πρόταση της εργοδοσίας που έσπευσε η κυβέρνηση να την υλοποιήσει με άθλια τροπολογία που έφερε πριν λίγες μέρες, ώστε οι εργαζόμενοι ακόμα και άρρωστοι να δουλεύουν.

Απόδειξη γι αυτό είναι η απαράδεκτη-αντιεπιστημονική εφαρμογή της 5νθήμερης καραντίνας στους εργαζόμενους που νοσούν από covid και όταν επιστρέφουν σε πολλές περιπτώσεις εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα. Μείωσαν την 14ημερη καραντίνα γιατί αυτό είναι κόστος για τις εταιρίες, κάνοντας καθαρό πως κριτήριο για οποιοδήποτε μέτρο παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στον κορονοιό είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων

Όμως η πρόκληση δεν σταματά εδώ: Η κυβέρνηση αποφάσισε να “τιμωρεί” τους εργαζόμενους, επειδή τα παιδιά τους τόλμησαν να κολλήσουν κορονοιό, σε αίθουσες σχολείων που έχουν 25 και 28 μαθητές! Θα πληρώνουν χαράτσι το μισό τους μεροκάματο για τις 3 από τις 4 μέρες “ειδικής άδειας”. Μάλιστα προεξοφλούν οτι παιδιά θα νοσούν μόνο πέντε μέρες, γιατί τόσες δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε περίπτωση ασθενειας των παιδιών τους από τον ιό. Βάζουν έτσι το δίλλημα: “η κόβεται το μισό σου μεροκάματο ή στέλνεις το παιδί στο σχολείο άρρωστο, αφού δεν έχεις που να το αφήσεις”.

Οι εργαζόμενοι όπως αποδεικνύεται δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την “σοβαρότητα” της κυβέρνησης ούτε φυσικά από την “καλοσύνη” της εργοδοσίας. Είναι οι βασικοί υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση συνολικά στο σύστημα υγείας, στον ΟΑΣΘ, στους χώρους δουλειάς.

Ενάντια στα κριτήρια που επιβάλλουν, οι εργαζόμενοι να προβάλλουν τα δικά τους αιτήματα και να διεκδικήσουν μέσα από οργανωμένες μορφές αγώνα σε κάθε κατάστημα, κάθε αποθήκη. Το σωματείο αποτελεί ασπίδα για κάθε εμπορουπάλληλο.

Τόλμησε να τους καταγγείλεις, έλα σε επαφή με το σωματείο σου. Μην ανέχεσαι άλλο την κοροιδία και τον κίνδυνο.

Μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Μαζικά επαναλμβανόμενα δωρεάν τέστ για όλους
  • Επαναφορά της 14ήμερης καραντίνας
  • Κανένας εργαζόμενος να μην δουλεύει εφόσον νοσεί
  • Να εξασφαλιστούν άδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, με πλήρεις τις αποδοχές τους.

22000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio