Να παρθεί πίσω η εκδικητική και παράνομη απόλυση του Αντιπροέδρου του Συνδικάτου εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» / ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Να παρθεί πίσω η εκδικητική και παράνομη απόλυση του Αντιπροέδρου του Συνδικάτου εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου

 

Τα σωματεία μας καταγγέλλουμε την εργοδοσία της WOLT που προχώρησε στην εκδικητική απόλυση του αντιπροέδρου του ΔΣ του Συνδικάτου εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου. Η απόλυση έγινε επειδή ο συνάδελφος καλούσε τους συναδέλφους του κλάδου να μην κάνουν διανομές τις μέρες του παγετού.

Αυτή η απόλυση είναι πρόκληση από την εργοδοσία της WOLT, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες οι οποίες επιτείνονται σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων. Αποτελεί πρόκληση το καθεστώς εργασίας του freelancer, όπου οι εργαζόμενοι οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πόσες παραγγελίες θα λάβουν, επομένως δεν μπορούν να υπολογίσουν το εισόδημα που θα έχουν και είναι εκτεθειμένοι σε κάθε επαγγελματικό κίνδυνο. Πρόκειται για μία καθαρά εκδικητική απόλυση, για μία συνδικαλιστική δίωξη ενός συναδέλφου που έπραξε το αυτονόητο συνδικαλιστικό δικαίωμα για να προστατεύσει τους συναδέλφους του.

Τεράστια ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση που για δύο μέρες είχε αφήσει έκθετους τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες, ενώ αφού πήρε απόφαση για αργία αυτή έμεινε στα χαρτιά αφού δε διασφαλίστηκε η τήρησή της από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής, όσο και από πολλές επιχειρήσεις εστίασης.

Αέρα στα πανιά των εργοδοτών δίνει το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα της Κυβερνησης ΝΔ με κορωνίδα το νόμο Χατζηδάκη που γενικεύει το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας στο χώρο διανομής (δουλειά με μπλοκάκι, μέσω δουλεμπορικών γραφείων, freelancer κλπ) και δίνει «αέρα στα πανιά» στην επιθετικότητα της εργοδοσίας για να τσακίσει όποιον σηκώνει κεφάλι μπροστά στη διασφάλιση των κερδών της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη διανομή τώρα να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν δύναμη και κουράγιο από τους πρόσφατους αγώνες των συναδέλφων στην e-food που δείχνουν την μεγάλη δύναμη των εργαζομένων όταν είναι ενωμένοι και παλεύουν μέσα από τα σωματεία τους για καλύτερους όρους δουλειάς, για καλύτερη ζωή.

Η απόλυση συνδικαλιστή αποτελεί για μας αιτία πολέμου! Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

 

Απαιτούμε:

  • Άμεση ανάκληση της απόλυσης και επαναφορά του συνδικαλιστή στη δουλειά του.
  • Το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Διασφάλιση με ευθύνη της εργοδοσίας όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio