ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”:Χωρίς παρακάλια σε κανέναν! Καμιά απόλυση-Δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους της πρώην «Θράκης» !

Χωρίς παρακάλια σε κανέναν! Καμιά απόλυση-Δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους της πρώην «Θράκης» !

Οι εργαζόμενοι στην πρώην αλλαντοβιομηχανία «Θράκης» ανήκουν στο μακρύ κατάλογο των εργατών,  οι οποίοι απολύθηκαν από επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν αδρά από τις τότε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με διάφορους αναπτυξιακούς νόμους. Οι επιχειρήσεις αυτές  λειτούργησαν για λίγα χρόνια και στη συνέχεια έκλεισαν είτε για να εγκατασταθούν σε γειτονικές χώρες είτε για να αλλάξουν δραστηριότητα και να βάλουν στο χέρι περισσότερα κέρδη και προνόμια.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, με κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έζησαν όμηροι, ενταγμένοι  σε πρόγραμμα «επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για πρώην εργαζόμενους της εταιρείας ”Θράκης ΑΕ”» με μόνιμη πολύμηνη καθυστέρηση στη καταβολή του μισθού τους και τον κίνδυνο της ανεργίας κάθε φορά που πλησίαζε η λήξη του προγράμματος. Στελέχωσαν διάφορους κρίσιμους τομείς όπως του Δήμου, λειτουργίες που σήμερα έχουν υποχωρήσει ή βασίζονται στην υπερπροσπάθεια των υπολοίπων εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων. Και αφού απέκτησαν την ”επαγγελματική εμπειρία” του προγράμματος πετάχτηκαν στο δρόμο!

Σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά  προβλήματα επιβίωσης που επιδεινώνονται με την έκρηξη της ακρίβειας και την έξαρση της πανδημίας. Λόγω της ηλικίας τους πολλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν τη συνταξιοδότηση τους .

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στους βουλευτές και στους τοπικούς παράγοντες των κομμάτων που κυβερνούν τόσα χρόνια και ευθύνονται για την σημερινή κατάληξη. Να οργανώσουν των αγώνα τους, μαζί με τα εργατικά σωματεία και άλλους συλλόγους να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά. Ζωντανό παράδειγμα ο αγώνας των εργαζομένων στα πετρέλαια Καβαλάς που συνεχίζεται και αγκαλιάστηκε από το λαό της περιοχής.

Το σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτούμε:

  • Καμιά απόλυση-Δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους της πρώην «Θράκης»
  • Απαλλαγή των απολυμένων και των οικογενειών τους από τις υποχρεώσεις σε ΔΕΚΟ, δημοτικά τέλη, τράπεζες και εφορία, για όλο το διάστημα της ανεργίας τους.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio