ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ: Για την επέμβαση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των εργαζομένων για να μην περικοπή το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

[email protected] , τηλ.επικ: 6938831789, 6944187782

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την επέμβαση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των εργαζομένων για να μην περικοπή το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ

Το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες που διεκδικούσαν να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ.

Η κυβέρνηση που στην αρχή της πανδημίας έβγαινε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσει τους ήρωες εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν απέναντι στις αντιξοότητες της, σήμερα στέλνει  τα ΜΑΤ να χτυπήσουν όσους διαμαρτύρονται για τις περικοπές, να χτυπήσουν τις συναδέλφισσες καθαρίστριες, που κράτησαν και κρατάνε τις υπηρεσίες και τα σχολεία μας ανοιχτά, που αποτέλεσαν το βασικό τείχος προστασίας της υγείας στους χώρους αυτούς, για την προστασία τη δική μας και των παιδιών μας! Δε φτάνει που είναι υποχρεωμένες να εισπνέουν όλα τα καθαριστικά χημικά που χρησιμοποιούν καθημερινά, τις επιβραβεύουν με ΜΑΤ και χημικά που τολμούν να διεκδικούν βασικά τους δικαιώματα.

  • Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθού. Να αποσυρθεί τώρα το πόρισμα.
  • Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους.
  • Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα ΜΑΠ, που χρειάζονται.

 

Η συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας ώστε με καταστολή και αντεργατικούς νόμους να επικρατήσει ο φόβος, η σιωπή και η μείωση των απαιτήσεων, με αλυσοδεμένα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, θα μείνει στα χαρτιά!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τις σχολικές καθαρίστριες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη 10:30 στην Κεντρική Πλατεία, για να δυναμώσει ο αγώνας μας για το δικαίωμα στη δουλειά, για την προστασία της υγείας, για αυξήσεις στους μισθούς και συνολικά στο λαϊκό εισόδημα, για να αντιμετωπίσουμε το κύμα ακριβείας που μας ματώνει!

 

Δράμα 19/2/22

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio