Ανακοίνωση των πρώην εργαζόμενων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας και των εργαζόμενων στον αγροτικό συνεταιρισμό Διόνυσος .

Ανακοίνωση των πρώην εργαζόμενων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας και των εργαζόμενων στον αγροτικό συνεταιρισμό Διόνυσος .

Την Τετάρτη 23/2, πραγματοποιήθηκε μαζική κοινή σύσκεψη των εργαζόμενων της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας και των  εργαζόμενων στον ΑΣ Διόνυσος με σκοπό το συντονισμό της δράσης μας προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε αντιπροσωπεία συναδέλφων από ΕΑΣ άλλων περιοχών της Θεσσαλίας.

Εμείς οι απολυμένοι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας βρισκόμαστε σήμερα, 9 χρόνια μετά το κλείσιμο της, σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, αφού στο διάστημα αυτό δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας. Αντίστοιχα οι απολυμένοι από το οινοποιείο Διόνυσος που πρόσφατα βρεθήκαμε στο δρόμο χωρίς δουλειά και δικαιώματα.

Σήμερα ειδικά, η κατάσταση για μας και τις οικογένειές μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αφού στενάζουμε κάτω από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αύξησης στους λογαριασμούς ΔΕΗ στο φυσικό αέριο και σε όλα τα βασικά ήδη πρώτης ανάγκης που εξανεμίζουν το εισόδημα μας .

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Οι εργαζόμενοι έχουμε δώσει τη ζωή μας, τα νιάτα μας για να δουλέψει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και  ο Διόνυσος και τώρα μένουμε  ξεκρέμαστοι καθώς η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που προωθούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων συνθλίβει τα δικαιώματά των εργαζομένων.

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και τους εκκαθαριστές απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις όλων των εργαζόμενων (ΕΑΣ Καρδίτσας και Διόνυσος ΑΣ). Με βάση τον νόμο με τον οποίο η ΕΑΣ μπήκε στην εκκαθάριση, οι εργαζόμενοι είμαστε πρώτοι στην κατάταξη για να λάβουμε τα οφειλόμενα από τα έσοδα που προκύπτουν από την πώληση ή την ενοικίαση  των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ.
  • Σε περίπτωση επαναλειτουργίας του οινοποιείου Διόνυσος, με οποιονδήποτε τρόπο, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των σημερινών εργαζόμενων με τα υπάρχοντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Να δοθεί επίδομα ανεργίας 600€ χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους του άνεργους της πρώην ΕΑΣ και του Διόνυσου.
  • Να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία εκκαθάρισης της επιχείρησης, με τον πλειστηριασμό η την ενοικίαση των περιουσιακών στοιχείων της
  • Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου στους απολυμένους της ΕΑΣ Καρδίτσας και του ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Σε όσους εξακολουθούν να είναι άνεργοι σήμερα ή να απασχολούνται περιστασιακά, να διαγραφεί το 50% της οφειλής τους προς ΔΕΚΟ και να γίνουν πολύ περισσότερες οι δόσεις διακανονισμών. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών.
  • Να παγώσουν κάθε είδους οφειλές στο δημόσιο ή στις τράπεζες για τους απολυμένους που σήμερα παραμένουν άνεργοι και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και προσαυξήσεις. Καμία κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας των απολυμένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των σωματείων και τους λαϊκών φορέων του νομού ενάντια στις 3 Μάρτη, στις 6.30 μμ. στην κεντρική πλατεία (Alpha Bank)

 

Η επιτροπή πρώην εργαζομένων στην ΕΑΣ Καρδίτσας

                                                                                                          23/2/2022

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio