ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων HOLIDAYS IN EVIA και ERETRIA VILLAGE

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αρ.Μ:2/1988 – Μ. Φριζή 10, Χαλκίδα, 34100, email: [email protected]

Τηλ: 697 023 0906, 6972416284

 

Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων

HOLIDAYS IN EVIA και ERETRIA VILLAGE

Απαιτούμε να καταβληθεί άμεσα κάθε οφειλή προς τους 150 ξενοδοχοϋπαλλήλους που βρέθηκαν στο δρόμο το 2016 και να εξασφαλιστεί η επιστροφή όσων το επιθυμούν στην εργασία τους, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διαμορφώνεται στα δυο ξενοδοχεία.

 

Η περίπτωση των HOLIDAYS IN EVIA και ERETRIA VILLAGE, δύο μονάδων δυναμικότητας 320 και 220 δωματίων αντίστοιχα, με τεράστιες εγκαταστάσεις, που διαφημίζονταν για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών δίπλα στην Αθήνα, παράλληλα ως συνεδριακά κέντρα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι για τους επιχειρηματικούς ομίλους οι εργαζόμενοι αποτελούν απλά κάποια «ενοχλητικά» νούμερα στο τέλος των υπολογισμών τους. Ότι μπορούν να αποφασίσουν να «κλείσουν το μαγαζί» ακόμα και γεμάτο, αν αυτό εξυπηρετεί τα σχέδιά τους. Κι όντως έτσι έγινε… Το 2016 οι 150 συνάδελφοί μας ξενοδοχοϋπάλληλοι έμειναν στο δρόμο χωρίς απολύσεις, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, με χρωστούμενα εκατοντάδες ένσημα, πριν ξεκινήσει μια σεζόν που τα πρώτα στοιχεία έδειχνα ότι θα είναι φουλ κλεισμένη και αφού είχε ολοκληρωθεί μια σεζόν με ρεκόρ όσον αφορά τη διαμονή πελατών στα τελευταία χρόνια.

 

Οι χιλιάδες κρατήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό από τη δεκαετία του ’70 για το HOLIDAYS IN EVIA και τη δεκαετία του ’90 για το ERETRIA VILLAGE, δεν προστάτευσαν τους εργαζόμενους από την απληρωσιά που ήταν η αιτία το 2002 να φτιαχτεί σωματείο που έβαλε φρένο στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και ανάγκασε την εργοδοσία να επεξεργαστεί νέα σχέδια!

 

Από το 2009 και σταδιακά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οι εργαζόμενοι πέρασαν σε άλλη εταιρεία ιδίων συμφερόντων, από το 2014 ξαναξεκίνησε η απληρωσιά ενώ το 2015 κηρύχθηκε ολική παύση πληρωμών παρότι δεν σταμάτησε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να είναι γεμάτο τόσο την καλοκαιρινή σεζόν όσο και το χειμώνα που λειτουργούσε κυρίως με τα συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

 

Σήμερα παρότι από το 2021 το ERETRIA VILLAGE έχει ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του, με ακριβοπληρωμένο τουρισμό, στο HOLIDAYS IN EVIA γίνονται εργασίες ώστε επίσης να ανοίξει, που τα δικαστήρια τελεσιδικούν προς την πλευρά των εργαζομένων,  οι 150 εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς να έχουν πάρει δεκάρα!

 

Απαιτούμε:

  • Να καταβληθούν όλες οι οφειλές που υπάρχουν προς τους εργαζόμενους.
  • Να καταχωρηθούν όλα τους τα ένσημα.
  • Να χορηγηθεί έστω και τώρα το επίδομα ανεργίας που θα έπρεπε να είχαν πάρει.
  • Να εξασφαλιστεί η επαναφορά των πρώην εργαζομένων στον εργασιακό χώρο ανεξαρτήτως τωρινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος με τα δικαιώματα που είχαν.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν στις συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας ώστε διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio