Ανακοίνωση ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ για απεργία 6 Απριλίου 2022

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι οικονομικές κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, αφήνοντας έντονα τη σκιά τους στο Λαϊκό εισόδημα των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι αυτοί που σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν το βάρος της πανδημίας με πρόσθετα χημικά, περισσότερους χώρους με ελλιπή προσωπικό, με ανύπαρκτα μέσα προστασίας με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους.

Το δημόσιο σύστημα υγείας σε παρακμή και οι ελλείψεις του να διογκώνονται. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα χωρίς μέσα ατομικής προστασίας με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με εισόδημα που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Η εκτόξευση των τιμών σε βασικά και αναγκαία είδη διατροφής και οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί ενέργειας εξαυλώνουν το πενιχρό εισόδημα μας.   Σκληρή δουλειά σε όλους τους χώρους και ο φόβος της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας κύριο χαρακτηριστικό στους χώρους μας.  Ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργολάβους αρπακτικά με υψηλές διασυνδέσεις έτοιμους να χωθούν στα δημόσια έργα καθιστούν το μέλλον μας εφιαλτικό.

Επίσης εφιαλτικό και αβέβαιο είναι το μέλλον των λαών με την εισβολή της Ρωσίας στο Ουκρανικό έδαφος.

Η συμμετοχή της χώρας μας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ μας εμπλέκει σε μεγάλους κινδύνους.

Ο λαός δεν  έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη.

Οι πολιτικές αυτές δολοφόνου και εξαθλιώνουν τις ζωές των λαών και δημιουργούν πρόσφυγες και αθώα θύματα. Κανένας πόλεμος δεν έγινε για να ζήσει ο λαός καλύτερα. Δισεκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τις τσέπες μας για ενίσχυση των λυκοσυμμαχιών ΝΑΤΟ – ΕΕ  την ίδια ώρα ο εργαζόμενος λαός μέτρα το ευρώ του για να φάει να ζεσταθεί να μετακινηθεί να μην του κατασχέσουν το σπίτι του. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουμε εξοντωτικά σε εργολάβους που καταστρατηγούν τα δικαιώματα μας με την κάλυψη των Νυν και Πρώην κυβερνώντων και με συμβάσεις που λήγουν αφήνοντας πλήθος κόσμου ανέργους.

  • Δυναμώνουμε τον αγώνα μας διεκδικούμε τη ζωή μας.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια έργα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που με το αίμα των λαών χαράζουν νέα σύνορα.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος αυξήσεις στους μισθούς.
  • Δίνουμε το παρών όλοι ενωμένοι οι εργαζόμενοι.
  • Στις 6/4/2022 και ώρα 11: 00  στο Σύνταγμα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio