Ανακοίνωση Σωματείου ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Λαυρεωτικής για Γενική Συνέλευση στις 27/3 και Απεργία 6/4 2022

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ακρίβεια και το τσάκισμα του εισοδήματός μας.

 

Για συλλογικές συμβάσεις, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

 

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 11πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου στο Λαύριο.

 

               Συναδέλφισσες-οι,

      Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. Η βαρβαρότητα που ζούμε, ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουμε, η κατάσταση και η επίθεση που βιώνουμε, δεν πρόκειται να αλλάξουν όσο δεν κάνουμε το βήμα να πάρουμε μέρος στον οργανωμένο αγώνα, στην συλλογική δράση,  στον κοινό βηματισμό με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος, με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

Το φιτίλι του πολέμου που άναψε για τα καλά στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας,  είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας. Η χώρα μας πέρα από την διαχρονική στήριξη στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να στείλει  και εκστρατευτικό σώμα, κάτι που απαιτεί αγωνιστική απάντηση, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να μην γίνουν τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των κερδών των ιμπεριαλιστών.

     Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εμπλοκή και συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο  και  να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας.

Δεν δεχόμαστε να δίνονται δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας, την ίδια ώρα που τα δικαιώματά μας και οι ανάγκες μας έχουν μπει στον βαρέλι που δεν έχει πάτο.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από καμία ιμπεριαλιστική δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους λαούς, που τσακίζει τα δικαιώματα μας.

Χαράσσουμε το δικό μας δρόμο! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Διεκδικούμε  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματός μας.

Είναι αδύνατον συνάδελφοι με μισθούς 400ευρώ να μπορέσουν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που φτάνουν τα 400 και 500ευρώ έκαστος!

      Δεν ανεχόμαστε να περνάνε από τα δικά μας χέρια χιλιάδες προϊόντα και εμείς να στερούμαστε τα βασικά είδη διατροφής, να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες, δικές μας και των οικογενειών μας.

      Δεν ανεχόμαστε και δεν πρόκειται να δεχτούμε, ότι θα δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι κατά το πως βολεύει την εργοδοσία, με άθλιες ατομικές συμβάσεις. Το ωράριο μας να αλλάζει την τελευταία στιγμή, από συνεχές να γίνεται σπαστό ακόμα και στην ημιαπασχόληση.

      Δεν ανεχόμαστε να στοχοποιούμαστε, να απολυόμαστε, γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια, γιατί “τολμάμε” να διεκδικούμε τα βασικά όπως το ρεπό, το διάλειμμα και την άδειά μας, πατώντας πάνω στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια. Αυτό αναδεικνύεται από τον περήφανο και ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των Πετρελαίων Καβάλας, της COSCO,  από τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη. Οι  εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα μας σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, στον κλάδο, διεκδικώντας όλα όσα σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία. Να μην τους χαριστούμε!

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει μπροστά.

Σας καλούμε στην Γενική Συνέλευσή μας, για να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας προβληματίζουν και μας πνίγουν, για τα προβλήματά μας που όσο είμαστε ανοργάνωτοι αυτά πληθαίνουν. Σας καλούμε στην συνέλευση του Σωματείου μας για να καθορίσουμε μαζί  τα επόμενα μας βήματά μας, με στόχο να φτάσει παντού σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο το αγωνιστικό, απεργιακό κάλεσμα του σωματείου μας.

Μπροστά στην απεργία 6 Απρίλη με τη συμμετοχή και συμβολή όλων μας, με σχέδιο σε κάθε κατάστημα, να ακουστεί η δική μας φωνή,  τα δικά μας αιτήματα για:  

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Άδεια με αποδοχές για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ  και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Αν. Αττική με καθολικά δωρεάν παροχές για όλο τον λαό.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio