Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ για την απεργία στις 6 Απριλίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 10:30 π.μ. στην Πλατεία Λαού (Άμφισσα)

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Η κατάσταση που δημιουργείται με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Οι λαοί είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό και υπάρχει το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης, ενώ και η χώρα μας μπορεί να γίνει στόχος αντιποίνων.

Όπως ξέρουμε, όταν στο βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Απορρίπτουμε τα σχέδιά τους-δε θα γίνουμε τα βατράχια τους! Δεν ανεχόμαστε να ματώνουν οι λαοί για να μοιράζουν τις αγορές οι βιομήχανοι, οι πετρελαιάδες, οι εφοπλιστές.

Απαιτούμε η χώρα μας να απεμπλακεί από τον πόλεμο, να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί δεν πάει άλλο. Φτάνει πια!

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€.

Είναι αδιανόητο όλα αυτά τα προϊόντα που παράγουμε, όλα αυτά τα προϊόντα που περνάν από τα χέρια μας καθημερινά, να μη μπορούμε να τα αγοράσουμε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Αυτή τη φορά, θα βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Αυτή τη φορά θα δείξουμε τη δύναμή μας. Απεργούμε! Μαζικοποιούμε το σωματείο μας. Εκεί υπάρχει η ελπίδα! Στην ίδια την οργάνωσή μας, με σκοπό την αντεπίθεση, τη διεκδίκηση, για την κάλυψη των αναγκών μας! Δεν περιμένουμε από μεσσίες να μας λύσουν τα προβλήματα.

Διεκδικούμε:

• Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

• Υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο.

• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

• Κατάργηση του απαράδεκτου Νόμου Χατζηδάκη (4808/21), όχι στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας, στην 10ωρη εργασία, όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio