Ανακοίνωση του Συλλόγου ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για την απεργία στις 6 Απριλίου

Όλοι στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία

6 Απρίλη στις 10.30 στα Περιβολάκια Κορίνθου

 Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος

 Για Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε μια ασφυκτική κατάσταση με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που γίνεται καθαρά για την προώθηση των οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή με θύματα τους λαούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει ενεργό μέρος στους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και αυτό εκφράζεται με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία καθώς και με τη διάθεση υποδομών στο ελληνικό έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας ακόμη και τον κίνδυνο της γενικευμένης ανάφλεξης.

Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος επιχειρηματιών που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος η ομάδα κρατών η διεθνών οργανισμών.

Απορρίπτουμε την απαράδεκτη θέση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που συστρατεύεται με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μας καλούν να διαλέξουμε ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία. Καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο να φορτωθούν νέα βάρη.

Απαιτούμε :

• Απεμπλοκή από το πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

• Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

• Να κλείσουν Τώρα όλες οι αμερικανοΝατοικές βάσεις στη χώρα

Δε θα πληρώσει ο εργαζόμενος λαός για τα συμφέροντα των λίγων με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, τη βενζίνη ,το ρεύμα, στο ψωμί στο super market, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αρνούμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες. Ο βασικός μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007,δηλαδή στα 663 ευρώ.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα μικρομάγαζα, οι συμβασιούχοι στους δήμους, οι σχολικές καθαρίστριες, όλοι οι εργαζόμενοι στο κλάδο, τώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Να πιστέψουμε στη δύναμη μας, στη δύναμη της οργάνωσης. Δε περιμένουμε κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Χορτάσαμε τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές εργασίας. Χορτάσαμε τη δουλειά τις Κυριακές. Την εντατικοποίηση. το τσάκισμα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Όλοι τώρα στον οργανωμένο αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης!

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio