Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Ν Καρδίτσας

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10:30 πμ στην Πλατεία Πλαστήρα

Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος

Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της περιοχής μας, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη.

Η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας με τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των αφεντικών

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων διέλευσης φυσικού αερίου και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχιας και των πετσοκομμένων εισοδημάτων με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να τα βγάζει δύσκολα πέρα!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Η θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για συστράτευση με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να διαλέξουμε δηλαδή ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία, είναι απαράδεκτη και απορρίπτεται! Ειδικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για να πληρωθεί η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο ενώ ταυτόχρονα βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανέχεια. Κουβέντα δεν είπαν για τους πρόσφατους αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στη COSCO, στα πετρελαίων της Καβάλας, στην Ε- food! Παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι από τους εργαζόμενους και δεν χωρά καμία αμφιβολία!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούν:

• Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

• Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δε θα πληρώσουμε ούτε θα ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα ζήσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων μας έχουν τσακίσει.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα αφού ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει καθαρό μισθό κάτω από 500€ το μήνα ενώ την ίδια στιγμή, με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ έχει μειωθεί ο μέσος μισθός των εργαζομένων κατά 25% την τελευταία δεκαετία. Όλα αυτά ενώ οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι πάνω από 10% την τελευταία χρονιά ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5% τους τελευταίους μήνες.

Στην περιοχή μας, επιχειρήσεις κλείνουν και εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο όπως οι εργαζόμενοι στη ΕΑΣ που 10 χρόνια μετά και ακόμα δεν είδαν να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο είναι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους για μπουν μέσα οι εργολάβοι.

Την ίδια κατάσταση βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής μας με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής που τους πετάει έξω από τα χωράφια τους. Ο παλικαρίσιος και ανυποχώρητος αγώνας τους αυτή την περίοδο μας δείχνει τον δρόμο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης ήδη ετοιμάζουν τις αγωνιστικές δράσεις τους γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξήσεις και τη φοροληστεία και απειλούνται με λουκέτα.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι πάνω από το δικαίωμα στην υγεία και τη σταθερή δουλειά μπαίνει το επιχειρηματικό κέρδος.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Φτάνει ως εδώ! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιωματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Διεκδικούμε:

• Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

• Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

• Να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους της πρώην ΕΑΣ

• Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που αφορούν την επιβίωσή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio