Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας για την απεργία στις 6 Απριλίου

Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο βιώνουμε καθημερινά την αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης με όλες τις μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της εργάσιμης ημέρας, την ¨ενοικίαση¨ μας από δουλεμπορικά γραφεία, τα σπαστά ωράρια, τη μερική απασχόληση, τις απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό, τις επιπλήξεις και απειλές, τη δουλειά τις Κυριακές και όλα αυτά συνδυασμένα με άθλιους μισθούς που ξεκινάνε από 180-200 ευρώ.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά το σύστημα εκμεταλλευόμενο την παγκόσμια πανδημία του COVID-19, που το ίδιο δημιούργησε, σακατεύει ξεδιάντροπα το οποιοδήποτε πενιχρό εισόδημα μας απέμεινε με τη μορφή της απίστευτης καλπάζουσας ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ στην αγορά χρησιμοποιώντας άθλιες δικαιολογίες περι ευθύνης πολέμου στην Ουκρανία ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η ιστορία έχει αρχίσει από πέρσι το καλοκαίρι στην ουσία και ακόμη παλαιότερα όταν αποφάσιζαν οι διάφορες κυβερνήσεις θίασοι μαριονέτων των καπιταλιστών για το πέρασμα στην <<Πράσινη Ενέργεια>> με την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Α.Π.Ε που τώρα βλέπουμε πόσο ωραία πέρασαν τη φτωχοποίηση του λαού με το Φερετζέ των χαμηλών ρύπων.

ΠΟΛΕΜΟΣ…

Η συνέχιση της πολιτικής των κεφαλαιοκρατών με βίαια μέσα

Δεν το λέμε εμείς οι ίδιοι το λένε. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επίθεση στην Ουκρανία της αστικής τάξης της Ρωσίας. Οικονομικά συμφέροντα και ανταγωνισμοί που δεν αφορούν καμιά λαϊκή οικογένεια καμιάς χώρας του κόσμου! Το σύστημα δείχνει την αληθινή του άθλια φάτσα στα μάτια των λαών. Φαίνεται ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων (Ρωσία-ΝΑΤΟ-Ε.Ε) και το πώς δεν έχουν καμιά αναστολή να θυσιάσουν τους λαούς για να βγάλουν τα κέρδη τους και να ελέγχουν τις αγορές όσο μπορεί περισσότερο ο καθένας.

.

Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια…

Οι λαοί πάντοτε την πληρώνουν και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που με ένα χάδι σε μια οθόνη μπορεί να δείς άμεσα τι συμβαίνει σ έναν άλλο πλανήτη. Σ αυτόν εδώ τον πλανήτη βλέπουμε την προσφυγιά, τον ξεριζωμό, τις βόμβες, τα πυρηνικά και την υποκρισία που σπάει κόκκαλα καθημερινά.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Μέτρα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την πανδημία! Για ουσιαστική ανακούφιση από το κύμα ακρίβειας. Για αυξήσεις ουσιαστικές και ανθρώπινους όρους δουλειάς.

 Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την υποχρεωτικότητά τους σε κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα!

 Τη ΜΗ συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα στην Ουκρανία, στη μετατροπή του λαού μας σε στόχο και της χώρας μας σε πεδίο μάχης! Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα από το ελληνικό έδαφος!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio