Ανακοίνωση των σωματείων Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΜΜ PUBLICATIONS

Το ξεσάλωμα της εργοδοσίας στον όμιλο MM Publications καλά κρατεί! Σε συνέχεια της στάσης που επιδεικνύει εδώ και αρκετό καιρό, η εργοδοσία προχώρησε σε ακόμη μία απόλυση εργαζομένου – μέλους του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που εργαζόταν στις αποθήκες του Κορωπίου (στην εταιρεία Argus Logistics), μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς.

 

Η απόλυση αποτελεί συνέχεια της επίθεσης της εργοδοσίας MM Publications απέναντι σε όποιον εργαζόμενο απαιτεί αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παλεύει συνολικά για τα εργασιακά δικαιώματα.

 

Άλλωστε, στη συγκεκριμένη αποθήκη μέσα στην περίοδο της πανδημίας οι εργαζόμενοι εμπόδισαν την προσπάθεια της εργοδοσίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, την εξασφάλιση της μετακίνησης από και προς την αποθήκη κα. Σε όλες τις διεκδικήσεις ο εργαζόμενος, που σήμερα απολύεται, συνέβαλλε στην διεκδικητική στάση των εργαζομένων.

 

Έτσι, μεθόδευσε ακόμη μία απόλυση, φροντίζοντας να φτιάξει το «κατάλληλο κλίμα» εν όψει και της επερχόμενης απεργίας της 6ης Απρίλη, για την οποία ο συνάδελφος ανοιχτά καλούσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους του να συμμετέχουν!

 

Είναι γελασμένη η εργοδοσία αν πιστεύει ότι έτσι εύκολα θα ξεμπερδέψει με την οργάνωση των εργαζομένων, ώστε να στρώσει περεταίρω το δρόμο και να εφαρμόσει όλη την αντεργατική νομοθεσία που έχει στη διάθεσή της, μέσα και από τον νέο νόμο Χατζηδάκη αλλά και όλους τους αντεργατικούς νόμους και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΜ PUBLICATIONS ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

 

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει!

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου να συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία

την Τετάρτη 6 Απρίλη και την συγκέντρωση των σωματείων, στις 11:00 στο Σύνταγμα

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio