Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας για την απεργία στις 6 Απριλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Στις 6 Απρίλη πάλεψε μαζί με την Άννα…

Η Άννα είναι εργαζόμενη σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Παίρνει τον βασικό μισθό, 630 ευρώ πάνω – κάτω, δουλεύει σπαστά, της είπαν πως από εδώ και πέρα τις υπερωρίες της θα τις παίρνει σε ρεπό. Στην Άννα είπαν πως η πανδημία τελείωσε για φέτος, λόγω τουρισμού, πως τα μέτρα αναστέλλονται μέχρι τον Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση της έταξε 13 ευρώ αύξηση τον μήνα από τον Μάη και μετά, της είπαν πως θα της δώσουν και 40 ευρώ επίδομα βενζίνης. Η Άννα αλλάζει τις τιμές στα ράφια των προϊόντων. 30 λεπτά πάνω το ρύζι, 1 ευρώ πάνω το λάδι, 50 λεπτά πάνω το κρέας. Ήθελε 100 ευρώ καύσιμα για να πάει στη δουλειά, και τώρα θέλει 170. Πλήρωνε 150 ευρώ στο φυσικό αέριο και τώρα 300.

* * *

Η Άννα βλέπει ανθρώπους σαν αυτήν στην Ουκρανία να χάνουν το σπίτι τους, τις οικογένειές τους, να βλέπουν την πατρίδα τους να τσακίζεται και να καίγεται. Από τα social media και την τηλεόραση, της λένε πως για τον πόλεμο φταίει ένας τρελός δικτάτορας, πως παλεύουν οι δυνάμεις της ελευθερίας με τις δυνάμεις της απολυταρχίας. Όμως, η Άννα φοβάται πως ο πόλεμος μπορεί να φτάσει και στο δικό της σπίτι. Θυμάται όταν, πριν από 20 χρόνια, η Γιουγκοσλαβία καιγόταν, τότε από τις δυνάμεις της «δημοκρατίας».

* * *

Η Άννα έκανε υπομονή στην κρίση για να βγει η χώρα από τις δυσκολίες και το πλήρωσε με τον μισθό και τα δικαιώματά της. Έκανε υπομονή στην ανάπτυξη για να ορθοποδήσει η οικονομία και δεν ζήτησε φράγκο από τα δισεκατομμύρια που και με τη δική της δουλειά έβγαλαν τα αφεντικά της. Έκανε υπομονή στην πανδημία, δούλευε με κίνδυνο της ζωής της και πήρε σαν αποζημίωση χειροκροτήματα και «ευχαριστώ». Τώρα ζητάνε από την Άννα να κάνει πάλι υπομονή, να μη ζεσταίνει το σπίτι της, να βρει τρόπο να πληρώσει τους λογαριασμούς της, να μη ζητάει πολλά λόγω του πολέμου.

* * *

Πλέον η Άννα έχει πείρα. Έμαθε για τους αγώνες των εργαζομένων στην e-food, στην COSCO, που τα έβαλαν με πολυεθνικές και νίκησαν. Είδε στις φωτιές της Εύβοιας, στον χιονιά της Αττικής, σε τόσες ακόμα μάχες, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Βαρέθηκε να κάνει υπομονή, να ελπίζει σε σωτήρες, σε αλλαγές προσώπων και κυβερνήσεων. Δεν αντέχει να ζει άλλο με τον φόβο του πολέμου από τη μια και της ειρήνης μέσα στη φτώχεια από την άλλη.

* * *

Η Άννα στις 6 Απρίλη θα απεργήσει με το σωματείο της. Για να μην εμπλακεί η πατρίδα της στον πόλεμο. Για να μην πληρώσει την ακρίβεια που γέννησε το κυνήγι του κέρδους και ο πόλεμος την εκτόξευσε ακόμη παραπάνω. Για πραγματικές αυξήσεις στον μισθό της, που να της εξασφαλίζουν ανθρώπινη ζωή. Για να δουλεύει με σταθερό ωράριο, 7ωρο, 5ήμερο.

Αν η ζωή σου μοιάζει με της Άννας, η θέση σου είναι στο πλάι μας.

Στις 6 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio