Ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ για την συνέχεια μετά την απεργία

Συνεχίζουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας, ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας. Σε αρκετούς χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι απέργησαν μαζικά, σχεδόν καθολικά όπως στο ΜΙΜΙΚΟ, στην ΑΛΛΑΤΙΝΗ, στη ΛΑΡΚΟ, στη GALENICA και αλλού.

Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενόψει της Πρωτομαγιάς δόθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, στη συγκέντρωση των Σωματείων στη πλ. Ταχυδρομείου στην Χαλκίδα.

Η συγκέντρωση «άνοιξε» με μέλη του Παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου να παίζουν ένα Ουκρανικό και ένα Ρωσικό τραγούδι εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό και το ρωσικό λαό, την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών». Το λόγο πήραν η Γεωργία Μπαμπά, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΙΜΙΚΟ, η Μάγδα Βενιζέλου συμβασιούχος καθαρίστρια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, η Χαρά Νίκα, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας και ο Γιάννης Τζαβάρας Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί βροντοφώναξαν στους δρόμους της Χαλκίδας ενάντια στην ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης διεκδικώντας μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Διατρανώθηκε από τα εργατικά σωματεία η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα Σωματεία του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών που έφτασαν με πορεία από το κτίριο της Περιφέρειας στο χώρο της συγκέντρωσης.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη συγκέντρωση των σωματείων στη Θεσσαλονίκη, τη σύλληψη και κράτηση ως σήμερα το πρωί 8 διαδηλωτών και ενός δημοσιογράφου, τον τραυματισμό ενός εξ αυτών. Απαιτούμε να αθωωθούν από όλες τις «αστείες» κατηγορίες που τους επισυνάπτονται.

Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας την οργάνωση της πάλης μας, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, παίρνουμε μέτρα οργάνωσης της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, διεκδικούμε μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio