Ανακοίνωση σωματείου Εμπορουπαλλήλων Καρδίτσας για την κλιμάκωση του αγώνα

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!!

Άμεση κλιμάκωση των αγώνων την Κυριακή της Πρωτομαγιάς

Όλοι στη συγκέντρωση την 1η Μάη στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία

Με τη δύναμη και την αισιοδοξία που μας γεμίζει η επιτυχία της απεργίας της 6ης Απρίλη, με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα που έδωσαν τη μάχη της απεργίας σπάζοντας τον φόβο και την μοιρολατρία, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης που έδωσαν τον τόνο στον κοινό μας αγώνα, προχωράμε αποφασιστικά και αταλάντευτα για την μεγάλη μάχη της εργατιάς και συνολικά του λαού μας, την Πρωτομαγιά!

Η απεργία της 6/4 ήταν έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία, που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Δίνουμε το χέρι ειδικά σε όσους αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες στα ίσια την εργοδοτική βία και τις απειλές, όσους προσπέρασαν αγωνιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με βάση τον νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έσπασαν ξανά τα μούτρα τους. Οι διατάξεις παρεμπόδισης στο απεργιακό δικαίωμα έμειναν πάλι στα χαρτιά. Πετάχτηκαν ξανά από τους εργαζόμενους στα σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι συντακιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία, διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο κύμα ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους, στην Θεσσαλονίκη. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως η ταξική πάλη, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την απεμπλοκή της χώρας από κάθε άδικο πόλεμο μπορεί να σταματήσει αξιοποιώντας τακτική τρομοκράτησης με ξύλο και συλλήψεις. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα όταν κάθε γωνιά αυτού του τόπου μετατρέπεται σε ορμητήριο επεμβάσεων σε άλλους λαούς από νατοϊκούς φονιάδες.

Έχουμε επιλέξει πλευρό και αυτό είναι με τον κόσμο της εργατιάς.

 Έχουμε επιλέξει να συγκρουστούμε  με τις πολιτικές που τσακίζουν την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών.

 

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία!

Το μήνυμα του διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπεράσπιση του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον πόλεμο πρέπει να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των σωματείων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς!!!

Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων και όλων των φορέων του νομού μας να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη μαζική τους συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή της Πρωτομαγιάς! 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio