Δελτίο Τύπου: Καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για εκβιασμούς και κλίμα τρομοκρατίας στο αεροδρόμιο

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου καταγγέλλει την BRINKS SECURITY για το πρωτοφανές κλίμα πίεσης και εκβιασμών που έχει εξαπολύσει μέρες τώρα στους υπάλληλους φύλαξης του Αεροδρομίου.

Για να συμπληρωθούν οι βάρδιες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, απαιτούνε από εργαζομένους να μετακινηθούν εκεί χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων παραμονής τους στο νησί.. Στην αυτονόητη άρνηση των εργαζομένων να μετακινηθούν επιβαρυνόμενοι με όλα αυτά τα έξοδα και τους δυσχερέστερους όρους εργασίας, η εργοδοσία απαντά προτάσσοντας την υποχρεωτικότητα της μετακίνησης των υπαλλήλων βάσει της σύμβασής τους φτάνοντας μέχρι και να κατηγορεί τους εργαζομένους για «εκβιασμό» επειδή δεν συμμορφώνονται(!).

Η αξιοποίηση από την εργοδοσία του όρου της σύμβασης (όροι που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι) ο οποίος ορίζει χώρο εργασίας όλην την Ελλάδα σημαίνει ουσιαστικά ότι αλλάζει αιφνιδιαστικά η ζωή του εργαζομένου και της οικογένειας του συν του ότι δεν καλύπτονται τα έξοδα στέγασης, σίτισης και τα εκτός έδρας στους εργαζομένους που έχουν κατοικία τη Λέσβο, επιβαρύνοντας τον ήδη χαμηλό μισθό που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη μιας και για τα δικά του συμφέροντα ψηφίζονται οι νόμοι και όχι για τους εργαζομένους που επιτρέπεται μέχρι και να απολύονται με την δικαιολογία ότι δεν είναι συνεργάσιμος κάποιος ο οποίος δεν μετακινείται εκτός τόπου κατοικίας.

Απαιτούμε η BRINKS άμεσα να σταματήσει αυτήν την προσπάθεια εξαναγκασμού των εργαζομένων.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio