Καταγγελία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣE ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ για τις συνδικαλιστικές διώξεις

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας διαμαρτύρεται για την καταδίκη της πρώην πρόεδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης για παράνομη βία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Την προηγούμενη εβδομάδα με αυτές τις κατηγορίες η συνάδελφος καταδικάστηκε σε 6μηνή φυλάκιση με αναστολή. Η συναδέλφισσα τιμωρήθηκε για μία κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2016. Ήταν κινητοποίηση υπεράσπισης συναδέλφου που απολύθηκε από τα “Discount Markt” για εκδικητικούς λόγους.

Η συνάδελφός καταδικάστηκε παρά τα τρανταχτά ψέματα και τις αντιφάσεις που υπήρχαν στο κατηγορητήριο με βάση τη γραμμή της εργοδοσίας και πάρα τις μαρτυρίες που αποτύπωναν την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα. Η απόφαση αυτή μαζί και με πολλές μηνύσεις που υπάρχουν αυτές τις μέρες σε εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής για τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχη απεργιακή κινητοποίηση, αποτελούν το καμπανάκι για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα!

Το χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα, η ανέχεια, η ζωή με τα ψίχουλα βαδίζουν χέρι χέρι με την τρομοκρατία, με το κλίμα φόβου, με την ένταση της καταστολής. Ακόμα και με την νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μια καταδίκη ακόμη και για πλημμέλημα, οδηγεί στη φυλακή χωρίς τη δυνατότητα καμίας μετατροπής ή αναστολής της ποινής, ούτε καν με την άσκηση εφέσεως είναι ανάγκη να απαντήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά στο κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν θα σταματήσει η συνδικαλιστική μας δράση! Οι εργατικές διεκδικήσεις και η οργανωμένη πάλη δεν σταματάει ούτε με νομοσχέδια ούτε με αποφάσεις δικαστηρίων! Στηρίζουμε τη συνάδελφο και δεν θα ανεχτούμε αντίστοιχα κατηγορητήρια!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio