Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την καταδίκη της πρώην προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Για Την Καταδίκη Της συναδέλφισσας πρώην προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση 6μηνης φυλάκισης με αναστολή σε βάρος της πρώην πρόεδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της παράνομης βίας!

Παράνομη βία βαφτίστηκε η κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης πριν 6 χρόνια για την υπεράσπιση συναδέλφου που απολύθηκε από τα «Discount Markt» για εκδικητικούς λόγους.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του νόμου έκτρωμα Χατζηδάκη ξεκίνησε ένα πογκρόμ διώξεων και απολύσεων πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών ακόμη και μελών Διοικητικών Συμβουλίων. Κάτι που δεν άφησε αλώβητο και το κλαδικό μας σωματείο.

Με την κατηγορία της παράνομης βίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης θα τσουβαλιάζονται οι οποιεσδήποτε φωνές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης και θα σύρονται πρωτοπόροι εργαζόμενοι στα δικαστήρια με άμεσο τον κίνδυνο της φυλάκισης (χωρίς δικαίωμα αναστολής ή μετατροπής μέσω έφεσης) όπως προβλέπεται πια με το νέο αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα. Αυτές οι κατηγορίες αποτελούν το νέο δράκο που θα χρησιμοποιήσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της για να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη και να φιμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Βία δεν είναι η απεργία, το μοίρασμα ανακοίνωσης και η επαφή με τους εργαζόμενους. Βία είναι να εργαζόμαστε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για λίγες ώρες την ημέρα προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητας. Βία είναι να μην ξέρουμε τι ώρα θα σχολάσουμε, πως θα πληρωθούμε και το αν έχουμε δουλειά και την επόμενη μέρα. Βία είναι να τρέχουμε από πόστο σε πόστο μέσα σε ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με τρομοκρατία και εντατικοποίηση υπονομεύοντας την υγεία μας και την σωματική μας ακεραιότητα. Βία είναι όταν τα λαϊκά νοικοκυριά κρυώνουν ενώ οι όμιλοι διαχείρισης της ενέργειας θησαυρίζουν. Βία είναι όταν οι κινητοποιήσεις μας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αντιμετωπίζονται με άκρατη καταστολή, τραυματισμούς και συλλήψεις ενώ την ίδια ώρα δίνουμε αέρα, γη και ύδωρ στις δολοφονικές μηχανές ΝΑΤΟ – ΗΠΑ για το μακέλεμα των λαών.

Βία είναι η ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι σε όσους σηκώνουν το ανάστημα τους στη βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αποκάλυψη και η καταγγελία όλων των παραπάνω, η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί δίκαιας ανάπτυξης για όλους, η διεκδίκηση μισθών που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, η διεκδίκηση σταθερού χρόνου εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, η προστασία της μητρότητας, η εξασφάλιση ελεύθερου ποιοτικού χρόνου κ.α. δεν αποτελούν “συκοφαντική δυσφήμηση”, αλλά είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε εργαζόμενου.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι η βία και η καταστολή πάει χέρι χέρι με την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανέχεια που καταδικάζουν την εργατική τάξη. Όσοι νομίζουν ότι με νόμους θα καταργήσουν την πάλη των εργαζομένων είναι γελασμένοι. Η συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία και οι εργατικές διεκδικήσεις δεν θα μπουν στο γύψο.

Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας διεκδικούμε και απαιτούμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio