Για την νέα 48ωρη απεργία στα Lidl

Αθήνα, 20/04/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Για την νέα 48ωρη απεργία στα Lidl

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των Lidl στη Β. Ελλάδα που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις με νέα 48ωρη απεργία για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Ο αγώνας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς είναι αίτημα που πρέπει να αγκαλιάσει κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο.

Η αναχαίτιση της ακρίβειας και οι ανάγκες των εργαζομένων δε μπορούν να εγκλωβιστούν στους δείκτες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, δε μπορούν να περιστρέφονται γύρω από συλλογικές συμβάσεις που υπογράφονται εν κρυπτώ και δεσμεύουν τις ζωές και τους μισθούς των εργαζομένων.

Στα Lidl σήμερα επείγει να δυναμώσει ο αγώνας που θα προσπερνά επιχειρησιακές συμβάσεις που πανηγυρίζονται αλλά καθηλώνουν τους μισθούς, να διευρυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων και η ενημέρωση τους μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες, να συζητηθούν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης.

Χρειάζεται συντονισμός των επιχειρησιακών σωματείων σε όλη τη χώρα και κυρίως συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές διαδικασίες, να πουν τη γνώμη τους, να συνδιαμορφώσουν τα αιτήματα για τις αυξήσεις στους μισθούς, για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις «ατομικές συμφωνίες» εργαζόμενων – επιχείρησης, για το καθετί που τους αφορά.

Με τη μαζική συμμετοχή και τον διεκδικητικό αγώνα μπορεί να πιεστεί η κάθε εργοδοσία, να σπάσει η καταστολή και η τρομοκρατία, οι απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιούνται αντλώντας όπλα από τους απεργοκτόνους νόμους και τον πρόσφατο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να ενισχυθεί ο συλλογικός αγώνας, για  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για την υπεράσπιση του εισοδήματός και της ζωής μας.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio