Ανακοίνωση ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ για την απόσυρση της συμφωνίας για τις βάσεις

Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!

Ούτε γη – ούτε νερό στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 19.00

ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ , φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τη Πέμπτη 12/5 Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις. Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη!

Επεκτείνεται αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Δε φτάνει που εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να πληρώσουμε τα “σπασμένα” των πολέμων τους, βλέποντας τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ , την ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ουσιαστικά τη μείωση του μισθού μας. Μας καλούνε να βάλουμε τις υπογραφές μας για να γίνουμε “κρέας στα κανόνια τους”.

 

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ. Είναι αυτοί που σπέρνουν πολέμους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είναι οι ίδιοι που έχουν αφήσει διαμελισμένη τη Κύπρο, που δολοφονούν στη Παλαιστίνη , που επεμβαίνουν σε χώρες. Είναι αυτοί που δια στόματος του υπουργού Άμυνας παραδέχονται ότι “δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Καλούμε τους συναδέλφους αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει το σωματείο μας.Να διεκδικήσουμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

·Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

·Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

·Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio