Ανακοίνωση του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για την συμμετοχή στη πανελλαδική σύσκεψη που καλούν δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες στις 18-19 Ιούνη στην Αθήνα!

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα

όπλο μας η αλληλεγγύη!

Συζητάμε και Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στη πανελλαδική σύσκεψη που καλούν δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες στις 18-19 Ιούνη στην Αθήνα!

Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και της τηλεθέρμανσης να είναι διπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να συζητάμε το 2022 αν θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ψωμί και γάλα για τα παιδιά μας. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά.

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να δουλεύουμε με ό,τι όρους θέλει η εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα. Ότι δεν θα τολμάμε να αρρωστήσουμε μην τυχόν και μας απολύσουν. Ότι θα δουλεύουμε κάτω από αφόρητες πιέσεις και συνεχώς με το άγχος της απληρωσιάς και της απόλυσης.

Τρανταχτό παράδειγμα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ που όλοι την προβάλουν ως πρότυπο στη διαχείριση απορριμμάτων και Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα αλλά εκεί εργάζονται με μισθούς πείνας μέσα στο σκουπίδι και δεν παίρνουν το επίδομα ΒΑΕ.

Οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ που πάλευαν σε ατελείωτες βάρδιες χωρίς ρεπό μέσα στην πανδημία, ήταν στην πρώτη γραμμή με τις επιχειρήσεις να σημειώνουν τεράστια κέρδη, σήμερα βλέπουν το εισόδημά τους να μη φτάνει για να πάρουν τα βασικά από τα ράφια των καταστημάτων. Παράλληλα οι επιχειρήσεις αυτές συνεχίζουν να έχουν τα κέρδη τους, χωρίς να δίνουν τις ανάλογες αυξήσεις στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και να κυριαρχούν τα 4ωρα και 6ωρα με μισθούς 300 και 400 ευρώ.

Στα εμπορικά καταστήματα τα ίδια. Ατελείωτες βάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες με αυξημένη την ένταση στην εργασία, όταν η θυσία για το κέρδος της επιχείρησης μένει μόνο στο να κρατήσει ο εργαζόμενος τη δουλειά, χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα.

Συνάδελφοι όπου εργάζονται μέσω των δουλεμπορικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που ουσιαστικά δίνουν τζάμπα εργαζόμενους στους εργοδότες, η οποίοι τους έχουν κάτω από μεγάλη εντατικοποίηση πίεση και τρομοκρατία.

Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να ζούμε στην ανέχεια, την εξαθλίωση, με το άγχος πως θα τα φέρουμε βόλτα, με το φόβο της γενίκευσης του πολέμου. Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, με όπλο, το σωματείο μας, τον συλλογικό μας αγώνα σε κοινό βηματισμό με τα υπόλοιπα κλαδικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος. Όλους όσους σήμερα δεν το βάζουν κάτω και σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συμμετέχουμε στη διευρυμένη συνεδρίαση που καλεί το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης τη Κυριακή 5 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στις 7:00μμ με θέμα την οργάνωση του αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα και τη συμμετοχή του σωματείου στη πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ που θα γίνει 18-19 Ιούνη στο Κλειστό Γήπεδο Δραπετσώνας στην Αθήνα.

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio