Ανακοίνωση του συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων Αθήνας Για τη στάση εργασίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Ιουνίου από τις 15:00 – 18:00. Αντιπροσωπεία του σωματείου μας θα παραβρεθεί για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στις διεκδικήσεις των συναδέλφων μας.

Η στάση εργασίας έρχεται ως απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να περάσει νέα Πολιτική Αποδοχών που περιλαμβάνει:

· Ο μισθός να διακρίνεται σε «σταθερό» και «μεταβλητό» και να μπορεί να «αναθεωρείται σε ετήσια βάση, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική θέση της εταιρίας και την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας», ενώ ο καθορισμός των αποδοχών γίνεται από κριτήρια όπως «η επίτευξη του στρατηγικού πλάνου της Εταιρίας, η αξιολόγηση, οι ανάγκες διατήρησης του ταλέντου (!) κλπ.».

Δηλαδή, η εργοδοσία θα έχει το δικαίωμα να αξιολογεί κατά το δοκούν τους μισθούς, να αξιοποιεί εργαλεία όπως η «αξιολόγηση» ενάντια στους εργαζόμενους, να φορτώνει στις πλάτες τους την όποια μείωση κερδών, για να συνεχίζει να ταΐζει τα παράσιτα – μετόχους με εκατομμύρια ευρώ!

· Ο μισθός «προσδιορίζεται από τα ελάχιστα κατώτατα νόμιμα όρια» που σημαίνει προσλήψεις νέων εργαζομένων ακόμα και με τον βασικό μισθό, ώστε να αποτελούν δούρειο ίππο για να διατηρούνται συνολικά χαμηλοί οι μισθοί. Αυτός είναι ο λόγος που η εργοδοσία αρνείται να αποδεχτεί την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας αποτελούν συνέχεια προηγούμενων επιδιώξεων, όπως της μετατροπής του 8ωρου σε 8.5ωρο και πλήθους ενεργειών χωρίς καν την ενημέρωση του επιχειρησιακού σωματείου.

Οι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους εργάζονται με πολύ χαμηλούς μισθούς, ενώ οι παλιότεροι δεν έχουν αναπληρώσει ούτε καν τις απώλειες από το 2011 και τις τότε περικοπές των μισθών!

Η εργοδοσία αξιοποιεί τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ επιχείρησε να εφαρμόσει τον περιβόητο νόμο Χατζηδάκη για την απόσπαση του διαλείμματος από το ωράριο εργασίας πριν ακόμα αυτός ψηφιστεί!

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για:

· Απόσυρση της Πολιτικής Αποδοχών από την εργοδοσία

· Αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό

· Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις για όλους, κατοχύρωση του 8ώρου

· Καμία ώρα απλήρωτη, πληρωμή όλων των υπερωριών

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio