Ανακοίνωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ για την Γαλάζια Νύχτα στον Πειραιά την Παρασκευή 03/06

Γαλάζια νύχτα στον Πειραιά για τους εργοδότες, μαύρη για τους εργαζόμενους

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Δεν φτάνουν τα σπαστά ωράρια, οι εξαντλητικοί ρυθμοί στην δουλειά, οι δουλειές τις Κυριακές, τώρα θέλουν και δουλειά την νύχτα, αύριο όλη την μέρα. Εργοδοσία, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, δημοτική αρχή Πειραιά δεν λογαριάζουν ούτε την ζωή μας, ούτε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε ανάγκη για εμάς και την οικογένειά μας. Με το νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν δώσει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες, επιδιώκουν να μας ξεζουμίσουν, να δουλεύουμε ότι ώρα και μέρα θέλουν με στόχο να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας ούτε την δουλειά την Κυριακή, ούτε τις γαλάζιες νύχτες, που είναι μαύρες για εμάς που δουλεύουμε στα εμπορομάγαζα. Δεν λείπει ο χρόνος από τον εργαζόμενο για να ψωνίσει. Αυτό που του λείπει είναι τα λεφτά που δίνει κάθε μήνα για το ρεύμα το οποία τήνει να γίνει είδος πολυτελείας όπως και το αυτοκίνητο. Του λείπει ο μισθός που δεν φτάνει ούτε για μισό μήνα αφού την ίδια στιγμή που αλλάζουμε τιμές καθημερινά στα ράφια, την ίδια στιγμή δεν βλέπουμε να ανεβαίνουν οι μισθοί μας παρά μόνο να παίρνουμε ψίχουλα.

Απέναντί σε αυτή την πολιτική που μας καταδικάζει στην εξαθλίωση, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Κάθε κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Καμία δε θα είναι προς όφελος μας. Τους γνωρίζουμε και τους σημερινούς και τους χθεσινούς σωτήρες.

Οργάνωση κι αγώνας η διέξοδος

Την Κυριακή 5 Ιούνη καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα εμπορομάγαζα του Πειραιά στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Καλούμε όλους εμάς που βιώνουμε μαζί καθημερινά την πίεση και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα. Η μόνη απάντηση για μας είναι ο συλλογικός μας αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μέσα από την Γενική μας Συνέλευση να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Με ζωντανή κουβέντα να συζητήσουμε ότι απασχολεί τον εμποροϋπάλληλο. Από την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μέχρι την δουλειά τις Κυριακές. Παράλληλα να συζητήσουμε ποιες είναι οι δικές μας ανάγκες και το πως θα παλέψουμε σήμερα σαν μια γροθιά για να απαιτήσουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, ωράρια που να μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Με αυτό τον τρόπο, όλοι μαζί, μια σειρά χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν καταφέρει να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα όπως η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες της COSCO κ.α. Με ανυποχώρητο αγώνα που δείχνει την διέξοδο, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας που μας θέλει σλάβους τον 21ο αιώνα

Όλοι στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Ιούνη

στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio