Ανακοίνωση του ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ SYNKA-ΜΑΣΟΥΤΗ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τις τελευταίες μέρες έγινε και επίσημα γνωστό ότι, μετά την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού, ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ “SYNKA”, που δραστηριοποιείται και στο νησί μας ύστερα από την εξαγορά της τοπικής αλυσίδας “ΔΗΜΗΤΡΑ” πριν από δύο χρόνια, και στην “ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Α.Ε.” Η συμφωνία αυτή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, προβλέπει την μεταβίβαση του συνόλου των καταστημάτων της Κέρκυρας στην “ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.”, στόχος που επιτυγχάνει τελικά η τελευταία, καθώς και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εξαγοράσει την τότε αλυσίδα “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η συγκεντροποίηση του κλάδου σε ολοένα και λιγότερα χέρια είναι συστατικό στοιχείο του ίδιου του συστήματος που ζούμε, που μπορεί από τη μία να εξασφαλίζει συνεχώς και νέα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου ταυτόχρονο όμως διαμορφώνει ένα εργασιακό περιβάλλον κόλαση για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους! Από καταγγελίες που φτάνουν στο Σωματείο μας από τους ίδιους τους εργαζόμενους η εντατικοποίηση ήδη χτυπάει κόκκινο μπροστά και στις επικείμενες αλλαγές, με αποτέλεσμα ειδικά το τελευταίο διάστημα αρκετοί εργαζόμενοι να έχουν παραιτηθεί, οι συμβάσεις με ανανέωση τρίμηνο το τρίμηνο αντικαθιστούν σιγά, σιγά τις συμβάσεις αορίστου χρόνου κ.ά.

Η νέα συμφωνία και η “αλλαγή χεριών” της επιχείρησης αντικειμενικά δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους συναδέλφους! Για τον λόγο αυτό ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατέθεσε την Παρασκευή 10 Ιούνη 2022 αίτημα για τριμερή με την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ “SYNKA-ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.” στο Τμήμα Κέρκυρας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Παράλληλα, ζητήθηκε από την Υπηρεσία να προβεί σε όλες της απαραίτητες ενέργειες, ώστε κανείς συνάδελφος να μην χάσει την δουλειά του ούτε να τροποποιηθεί η σύμβασή τους προς το χειρότερο.

Εκείνο όμως που πραγματικά μπορεί να διασφαλίσει άμεσα τα δικαιώματα των συναδέλφων αλλά και να περάσουν στην αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις είναι η συσπείρωσή τους στο Σωματείο μας, είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι νίκες που έχουν αποσπάσει οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης αλυσίδας, όταν πάλεψαν για τα δικαιώματά τους μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας!

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας την Δευτέρα 13 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ώστε να συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, για να οργανώσουμε καλύτερα την απάντησή μας.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio