ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ για την 24ωρη απεργία του σωματείου εργαζομένων στο Praktiker 25/6

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την 24ωρη απεργία των συναδέλφων μας στα Praktiker το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματα τους και ταυτόχρονα αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους .

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο το Σάββατο 25 Ιούνη να βρεθεί από το πρωί έξω από τα καταστήματα της Praktiker στο πλευρό των συναδέλφων μας. Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Απάντηση στην όλο και εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδοσία, στην εργοδοτική ασυδοσία που καθημερινά βιώνουμε μέσα στα καταστήματα, στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει, στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα, να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι ο μαζικός, συλλογικός, οργανωμένος αγώνας, με τα σωματεία βάζοντας μπροστά τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες.

Το δρόμο μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στην efood, στη Cosco, οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις. Μας το δείχνουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα εργοστάσια τροφίμων, στο φάρμακο και οι συνάδελφοι μας στα Praktiker που διεκδικούν αγωνιστικά αυξήσεις στους μισθούς τους, που δεν συμβιβάζονται με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα “θέλω” της εργοδοσίας.

Τώρα και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, σταθερά ωράρια και προγράμματα εργασίας. Τώρα να δώσουμε απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία, στη σφαγή που γίνεται μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με όπλο το σωματείο μας, τον συλλογικό μας αγώνα και την αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε νικητές.

Όλοι στα σωματεία μας, όλοι στον αγώνα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio