Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τις εξελίξεις στα REGINA STORES

Για τις εξελίξεις στα REGINA STORES

Πριν λίγες μέρες η εργοδοσία των REGINA STORES μέσω mail που έστειλε στα καταστήματα της ανακοίνωσε ότι ” Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι από 1 Σεπτεμβρίου 2022 η εταιρεία REGINA STORES Α.Ε. θα γίνει και επίσημα franchise της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΤΙΚΑ Α.Ε….”!

Χαρά για ποιούς είναι το ερώτημα! Γιατί η εργοδοσία δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους εργαζομένους για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τις συμβάσεις τους. Την ίδια στιγμή που ακούγεται ακόμα και για κλείσιμο κάποιων καταστημάτων! Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα τους αφού οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι δυο και τρείς μήνες αδυνατώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες τους. Τι θα γίνει με τις χρωστούμενες άδεις και επιδόματα προηγούμενων ετών και με τις υπερωρίες τους.

Τον περασμένο Οκτώβρη η εταιρεία με αιτιολογία την “εξυγίανση” των οικονομικών προχώρησε σε μειώσεις μισθών και πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων με κουπόνια σίτισης. Τότε το σωματείο μαζί με εργαζόμενους στα REGINA STORES δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Συζητήσαμε, βγάλαμε ανακοίνωση και σχεδιάσαμε παρεμβάσεις σε καταστήματα προκειμένου να κουβεντιάσαμε με όλους τους συναδέλφους την ανάγκη οργάνωσης, να μην αφήσουμε όλα αυτά να περάσουν. Αυτή μας η παρέμβαση έβαλε φρένο στα σχέδια την εργοδοσίας. Αναδιπλώθηκε αλλά συνέχισε να επιτίθεται στα δικαιώματα τους έχοντας λυμένα τα χέρια της από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που έχει εξασφαλίσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που απολύθηκαν ή που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν κάτω από αφόρητες πιέσεις και μεθοδεύσεις.

Έχουμε πείρα ότι μόνο μέσα από το συλλογικό, οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να έχουμε κατακτήσεις Η στάση αναμονής, η λογική να «βάλουμε πλάτη» δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο παρά μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Όλα αυτά τα χρόνια θησαύριζε από τη δική μας δουλειά, από το ξεζούμισμα μας, την ίδια στιγμή που εμείς τρέμουμε όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουμε το ρεύμα, να πάμε στο super market. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες με την ακρίβεια να μας έχει γονατίσει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν θέσεις εργασίας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε νέα επίθεση στα δικαιώματά μας!

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα REGINA STORES

· Να εξοφληθούν εδώ και τώρα όλα τα χρωστούμενα, μισθοί, άδειες περασμένων ετών, επιδόματα και υπερωρίες.

· Να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες κανονικά και όχι όποτε βολεύει την εργοδοσία.

Το σωματείο θα προχωρήσει σε άμεση παρέμβαση στην εργοδοσία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση με βάση τα παραπάνω αιτήματα.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στα REGINA STORES να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Κανένας μόνος του απέναντι στη νέα επίθεση! Το μοναδικό μας όπλο είναι η συλλογική διεκδίκηση και ο οργανωμένος αγώνας!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio