Ανακοίνωση Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τις “Λευκές Νύχτες”

Ο ένας μετά τον άλλο Δήμοι στην Αττική (Πειραιάς, Ίλιον, Καλλιθέα, Ζωγράφου) διοργανώνουν ολοήμερες εκδηλώσεις, τις γνωστές «Λευκές Νύχτες», με διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα. Τα προσχήματα όλων είναι «η τόνωση της αγοράς», «η διασκέδαση των πολιτών» και η δυνατότητα «να κάνουν ψώνια με μεγάλες εκπτώσεις».

Η αλήθεια είναι άλλη! Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, Εμπορικό Επιμελητήριο και Εμπορικοί Σύλλογοι ενδιαφέρονται μόνο για την τόνωση των κερδών των μεγάλων εμπορικών ομίλων, που εξοντώνουν τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν σε λουκέτο τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους μια ώρα αρχύτερα. Αυτό επιβεβαιώνεται, αν δούμε ποιοι είναι οι μεγάλοι χορηγοί αυτών των εκδηλώσεων.

Όλοι αυτοί δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για την λαϊκή οικογένεια! Ιδιαίτερα την ώρα που στενάζουμε από την ακρίβεια, που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, που αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος και να βάλουμε βενζίνη. Αν ενδιαφέρονται για τους πολίτες, όπως διαλαλούν, γιατί δε μειώνουν τα δημοτικά τέλη για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, γιατί δεν εξασφαλίζουν σύγχρονες και δωρεάν υποδομές άθλησης αντί να στήνουν φιέστες; Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Η πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων εργαζόμαστε κάτω από άθλιες εργασιακές σχέσεις, με καθηλωμένους μισθούς, σμπαραλιασμένα ωράρια και δουλειά 7 ήμερες την εβδομάδα. Εκτός από τις «Λευκές Νύχτες» και την δουλειά μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα θα καλεστούμε να δουλέψουμε ακόμα μια Κυριακή στις 17 Ιούλη, ενώ από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο σε πολλές περιοχές τα καταστήματα ανοίγουν κάθε Κυριακή.

Γι’ αυτό μας εξοργίζουν τοποθετήσεις υπουργών, και του ίδιου του πρωθυπουργού, που με αφορμή την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας από 1 Ιουλίου κάνουν λόγο για «εγγύηση και σεβασμό του ωραρίου». Ή τοποθετήσεις όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για «μη ύπαρξη αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού» (ΣΕΠΕ) λες κι εμφανίστηκαν ουρανοκατέβατοι και δεν είναι αυτοί που (μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) έχουν βάλει την υπογραφή τους σε δεκάδες αντεργατικούς νόμους που τσάκισαν ωράρια και μισθούς, την Κυριακή αργία και γενικότερα τα δικαιώματα μας.

Δεν τους αφήνουμε άλλο να μαυρίζουν τις ζωές μας. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, παίρνουμε θέση στον αγώνα, δίπλα στους εργαζόμενους που, σε μια σειρά κλάδους αυτές τις μέρες με απεργίες & κινητοποιήσεις, παλεύουν για συλλογικές συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, να μπουν σε πρώτο πλάνο οι δικές μας ανάγκες.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο για κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Για να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, για διασκέδαση, για να βλέπουμε τις οικογένειες και τους φίλους μας.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio