Ανακοίνωση ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ θα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ καταγγέλλει την μεθόδευση που γίνεται μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων της Ελασσόνας την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022 έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας επικαλείται την εμποροπανήγυρη που γίνεται εκείνη την ημέρα και ζητά την πραγματοποίηση και της «Λευκής Νύχτας», δήθεν για την τόνωση της αγοράς, καταπατώντας το ήδη επιβαρυμένο ωράριο των εμποροϋπαλλήλων της πόλης.

Η «Λευκή Νύχτα» φέρνει την παράταση του ωραρίου για τους εμποροϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους της Ελασσόνας που καλούνται να εργαστούν μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα ή και περισσότερο και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς πληρωμή.

Ο Σύλλογος είναι αντίθετος σε κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων.

Η βραδιά «γιορτή» όπως υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, όσο και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας θα είναι στην πράξη ξεθέωμα για όσους δουλέψουν, ανοίγοντας το δρόμο για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Η επίκληση του επιχειρήματος, ότι με τις «Λευκές Νύχτες», το άνοιγμα Κυριακές και άλλες δράσεις που καταπατούν το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, δεν έχει καμία βάση. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, δεν βελτιώνουν την θέση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων άλλα ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν είναι οι ώρες που εμποδίζουν εργαζόμενους, αγρότες και λαϊκά νοικοκυριά να ψωνίσουν και να καλύψουν μια σειρά πραγματικές ανάγκες τους άλλα η τεράστια ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, οι εξευτελιστικές τιμές αγροτοπαραγωγού, η ανεργία, η έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εμποροϋπαλλήλους της Ελασσόνας, που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

Καλούμε επίσης τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί γνωρίζουν καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα τους δεν είναι το ωράριο άλλα η φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και η τεράστια ακρίβεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio