Δελτίο Τύπου ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΙΔΙΩΤ.ΕΠΙΧΕΙΡ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΡΤΟΥ ΑΝΤΙΚ. Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

 

 

Την επικίνδυνη λογική της δημοτικής αρχής Κορυδαλλού που μετέτρεψε όλες τις συμβάσεις των καθαριστριών σε μερικής απασχόλησης από πλήρους έσπασε η οργανωμένη απάντηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα σχολεία . Μαζί με το Σωματείο Καθαριστών- Καθαριστριών Πειραιά, το Επιχειρησιακό του Δήμου Κορυδαλλού, αλλά και την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Β ΕΛΜΕ Κορυδαλλού , το Σύλλογο Α/θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού, την Ένωση Γονέων και το Σύλλογο Γυναικών Κορυδαλλού έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο. Έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα δεχτούν την υποβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας στα σχολεία με αλλαγή στο ωράριο και στο μισθό τους

Ξεκαθάρισαν ότι είναι απαράδεκτο να συζητάμε σε αυτές τις συνθήκες για ολιγόωρη «απασχόληση» με εξευτελιστικούς μισθούς που εξανεμίζονται από την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, από τις αυξήσεις σε ρεύμα, ενοίκια, καύσιμα.

Οι καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού διαπίστωσαν με την ίδια τους τη συμμετοχή ότι η οργανωμένη πάλη με σχέδιο και υλοποίηση με μαζικοποίηση των σωματείων είναι η ασπίδα προστασίας των εργαζόμενων.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα να γίνει πράξη η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα υπογράψουν οι εργαζόμενοι στις 19/9 την μετατροπή των συμβάσεων τους σε πλήρη απασχόληση.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των δήμων θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της!!

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio