Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Η συζήτηση που άνοιξε σήμερα για τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων δεν γίνεται από τη σκοπιά των συμφερόντων των χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων αλλά αφορά τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων και τα απόνερα που δημιουργεί ο πόλεμος στην κερδοφορία τους που ήδη πληρώνουμε ακριβά!

Την ίδια στιγμή που γίνεται αυτή η συζήτηση είναι σε ισχύ όλοι οι νόμοι που έχουν διαλύσει το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο μας. Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με ωράρια λάστιχο, τις Κυριακές και μέχρι τα μεσάνυχτα στις διάφορες Λευκές Νύχτες και Μαύρες Παρασκευές. Ακόμα και η ψηφιακή κάρτα που τάχα θα έφερνε επανάσταση στην αγορά εργασίας και θα ήταν όπλο στα χέρια των εργαζόμενων έχει γίνει το πιο χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας για να σμπαραλιάζει το ωράριο μας.

Δε θα ματώσουμε άλλο, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

 

Δε θα δεχτούμε:

· Καμία απόλυση συναδέλφου μας

· Καμία μείωση μισθού! Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις.

· Καμία βλαπτική μεταβολή στο ωράριο και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Ούτε σκέψη για κατάργηση ρεπό, εκ περιτροπής εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 10:30πμ.

Οργανώνουμε σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

 

Δε θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι!

Δε θα προσαρμόσουμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας στα κέρδη τους!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio