Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Χίος 19/10/2022

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ 18:30 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Συνεχίζουμε μετά τη δυναμική και μαζική κινητοποίηση του Σεπτέμβρη. Συμμετέχουμε μαζικά στην αυτοκινητοπορεία και στη συναυλία!

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στηρίζει την Πανελλαδική στάση εργασίας των υγειονομικών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού να συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία στις 18:30 στο Νοσοκομείο και στη συναυλία 19:30.

Κάθε μέρα ζούμε όλο και περισσότερο στο πετσί μας την ακρίβεια σε είδη λαϊκής ανάγκης, ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, να έχουν χτυπήσει κόκκινο με μισθούς πολύ χαμηλούς που δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες μας!

Η ίδια εκρηκτική κατάσταση υπάρχει στον ευρύτερο τομέα της υγείας που τα δύο τελευταία χρόνια η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας σε συνδυασμό και με την αύξηση του τουρισμού, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο οξυμένη.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Χίου έχει εξουθενωθεί σωματικά και ψυχολογικά από την υπερεφημέρευση, τα εξαντλητικά ωράρια, την τραγική έλλειψη προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δουλεύει ένας αντί για δυο και να υπάρχουν τα χρωστούμενα εφημεριών, ρεπό , άδειες κλπ. Ενώ τα ραντεβού για πολλές ειδικότητες πηγαίνουν πολλούς μήνες μετά.

Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική με το Κέντρο Υγείας Χίου (παλιό ΙΚΑ) να είναι ουσιαστικά ένα άδειο κτίριο από γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Ενώ την επόμενη χρονιά βγαίνουν στη σύνταξη άλλοι δυο γιατροί.

Ο θεσμός του “προσωπικού γιατρού”, που φέρνει η ΝΔ ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντί για ένα θετικό μέτρο που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες μας και των οικογενειών μας στην Υγεία, στην πράξη αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι που βαθαίνει την εμπορευματοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού μπορεί σε κάθε προσωπικό γιατρό να του αναλογούν μέχρι και 2.000 άτομα. Επίσης η εφαρμογή του σήμερα στη χώρα μας θα λειτουργήσει ως εργαλείο-κόφτης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, όπως γίνεται ήδη στο εξωτερικό, που ίδιος ο ιατρός ελέγχεται και πριμοδοτείται με κριτήριο τα νούμερα, π.χ. πόσο λιγότερους θα παραπέμψει για εξετάσεις.

Ο στόχος της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ είναι η ολοκληρωτική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να αποτελεί τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας.

Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα στον 21ο αιώνα να γυρίσουμε σε προπολεμικές καταστάσεις που ο κόσμος πέθαινε αβοήθητος από απλές ασθένειες λόγω απουσίας πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας.

Δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο για τη ζωή και την υγεία μας απ’ όσα μπορεί να εξασφαλίσει το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα τον 21ο αιώνα.

 

Παλεύουμε δίπλα στους Υγειονομικούς :

· Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

· Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

· Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).

· Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio