Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON για τη διακοπή ρεύματος σε συναδέλφισσα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας, μητέρας ενός ανηλίκου παιδιού και με σύζυγο πρόσφατα εγχειρισμένο. Η ELPEDISON προχώρησε στη διακοπή, χωρίς δεύτερη ειδοποίηση, για λογαριασμό συνολικού ποσού 300 ευρώ, που είχε διακανονιστεί, με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η καταβολή της πρώτης δόσης για λίγες μόνο μέρες.

Οι πάροχοι κόβουν το ρεύμα, καθώς προτεραιότητα τους είναι να εισπράξουν χρήμα, μη λογίζοντας την οικονομική κατάσταση ή άλλες ειδικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε. Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα οξυνθεί ακόμα παραπέρα το επόμενο διάστημα. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος, αδειάζει το πορτοφόλι μας, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε μια σειρά βασικών καταναλωτικών αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή μας, έχουν πάρει την ανηφόρα. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος, οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα σε όσους δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια, ενώ οι επανασυνδέσεις και οι διακανονισμοί έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολοι και με δυσβάστακτους όρους.

Ευθύνες έχει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει το ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια της ενέργειας. Αυτή είναι η αίτια των ανατιμήσεων και των διακοπών και όχι η παρενέργεια «εξωτερικών και συγκυριακών παραγόντων» που επικαλούνται τα κυβερνητικά επιτελεία. Το παραμύθι ότι δήθεν ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Τώρα είναι ώρα να σημάνει ξεσηκωμός! Να σταθούμε οργανωμένα, αλληλέγγυα, ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς κανένα δισταγμό. Το σωματείο μας και η συμμετοχή μας σε αυτό και στους αγώνες που οργανώνει, αποτελούν την μόνη ελπίδα για κάθε έναν από εμάς.

Καταδικάζουμε τη διακοπή ρεύματος στη συναδέλφισσα και απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση του! Ξεκαθαρίζουμε πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βυθίσει στο σκοτάδι, να μας αναγκάσει να πεθάνουμε από το κρύο το χειμώνα!

Προχωράμε σε έκτακτη παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ELPEDISON, Φραγκοκλησιάς 6, στο Μαρούσι, την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 16:00.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio