Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν.Κυκλάδων για την Απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Έλα στο σωματείο σου, πάρε μέρος στον αγώνα. Κάνε δική σου υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Με την μαζική συμμετοχή μας να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σε εργοδοσία, κυβέρνηση, επίδοξους σωτήρες, σε όλους όσους έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα voucher και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.

Δεν ανεχόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τη πανδημία.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και Κυβέρνηση με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δε θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς πείνας που δε φτάνουν να καλύψουμε ούτε βασικές μας ανάγκες. Το ρεύμα, το supermarket, το ενοίκιο, τα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα και μόνο οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και χρόνια.

Γιατί δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με 4ώρες και 6ώρες συμβάσεις εργασίας, με ωράρια σπαστά, από πόστο σε πόστο και σε εξοντωτικούς ρυθμούς. Με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα και ωράρια που αλλάζουν συνεχώς. Το ρεπό, η Κυριακή Αργία, το 8ώρο ουσιαστικά ισοπεδώνονται.

Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα πηγαίνουμε στη δουλειά μας και θα φεύγουμε σακατεμένοι ή νεκροί λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά! Η οργή και η αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι.

Μπορούμε με όπλο το σωματείο μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας, να κάνουμε εμείς δύσκολο το χειμώνα τους . Να απορρίψουμε πρώην, νυν και επίδοξους σωτήρες που μας πιπιλίζουν το μυαλό για λύσεις με εμάς στην απ’ έξω, που μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με ψίχουλα και με κυνισμό μας λένε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Τους απαντάμε δεν θα προσαρμοστούμε, θα αγωνιστούμε για:

• Συλλογική κλαδική σύμβαση για όλους!

• Κατώτατος μισθός 920€, προσαυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού. Επαναφορά των τριετιών.

• 7ωρο-5ήμερο-35ώρο. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

• Καθολική προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας, επίδομα για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

• Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio