Ανακοίνωση ΔΑΣ ΜΕΤRΟ- MY MARKET

Για τις αρχαιρεσίες του σωματείου «ΜΕΤΡΟ-MY MARKET»

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις εκλογές του επιχειρησιακού Σωματείου πάρα τις γνωστές απαράδεκτες μεθόδους που επιστράτευσε ξανά ο εργοδοτικός μηχανισμός της εταιρείας, μακριά από την πραγματική θέληση των εργαζομένων.

Από την πρώτη μέρα που ανακηρύχτηκαν οι εκλογές φάνηκαν οι όροι πραγματοποίησης τους. Από ένα σωματείο-φάντασμα που εμφανίζεται κάθε 3 χρόνια για να παράξει αντιπροσώπους δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Η Γενική Συνέλευση ορίστηκε καθημερινή μέρα, πρωί, σε εργάσιμες ώρες, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή των εργαζομένων από τα καταστήματα και τις αποθήκες δηλαδή των εργαζομένων που αποτελούν το κακοπληρωμένο κομμάτι της επιχείρησης και παράλληλα το πιο κομβικό για τη λειτουργία της. Οι συνάδελφοι μας στην περιφέρεια αποκλείστηκαν από κάθε δυνατότητα συμμετοχής.

Για τις αρχαιρεσίες του σωματείου τα λόγια περιττεύουν! Το σωματείο στα Μy Market κάτω από τις ευλογίες της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε λαγός στην εφαρμογή του νόμου-εκτρωματος του Χατζηδάκη για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μακριά από ζωντανές και άμεσες συλλογικές διαδικασίες. Με την εφορευτική επιτροπή διακοσμητική προχώρησαν σε διήμερο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για σωματεία καθ’ ομοίωση του νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν την ίδια ώρα το ΣΤΕ έβαζε πάγο στο ηλεκτρονικό μητρώο για τις απαράδεκτες διατάξεις του.

Όμως και στις δια ζώσης εκλογές η διαδικασία ήταν αντίστοιχη με όσα είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. Εκλογές κάτω από τον έλεγχο της επιχείρησης και του τμήματος προσωπικού της, με τον ΗR να κανονίζει τα πάντα, με τη συμμετοχή διευθυντών, περιφερειακών στελεχών και προϊστάμενων. Οι Διευθυντές προσπαθούσαν να φέρουν αγκαζέ τους εργαζόμενους ως την κάλπη για να τους ψηφίσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και ως αντιπροσώπους για τα Συνέδρια στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι ίδιες δηλαδή γνωστές εικόνες που συναντήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με αναβαθμισμένη την ηλεκτρονική ψηφοφορία, με links που δίνονταν σε συγκεκριμένους συναδέλφους, με μυστικές μαζώξεις διευθυντικών στελεχών για να καναλιζάρουν ακόμα και αυτές τις σκοτεινές διαδικασίες.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Όλοι στον αγώνα!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα δε μας δημιουργεί απογοήτευση αλλά μεγαλύτερη διάθεση για να σπάσουμε το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές μας! Η ΔΑΣ κατέβηκε 1η φορά στο σωματείο και ήρθε για να μείνει. Οι σάπιες διαδικασίες, μας κάνουν πιο δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, ώστε το σωματείο να περάσει στα χέρια των εργαζομένων, να δυναμώσει η δική μας φωνή, κόντρα σε όσους μας βλέπουν αναλώσιμους.

Εμείς, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην Metro – My Market, μπορούμε με τον αγώνα μας να φέρουμε στο προσκήνιο της δίκες μας ανάγκες, να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς στα καταστήματα και τις αποθήκες, μα μην δεχτούμε εργοδοτικές, διευθυντικές ή άλλες πιέσεις!

Θα συνεχίσουμε των αγώνα μας, μέσα από τα αγωνιστικά κλαδικά σωματεία σε όλη τη χώρα, μαζί με το ΠΑΜΕ, αλλά παράλληλα δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παρέμβουμε μέσα στο επιχειρησιακό σωματείο.

Μας δίνει δύναμη η πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη και οι τεράστιες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Μας δίνει κουράγιο η συμμετοχή στην απεργία εργαζομένων από την επιχείρηση που σε πολλές περιπτώσεις έκαναν για πρώτη φορά το βήμα να συγκρουστούν με την εργοδοσία, με τον φόβο, με απειλές.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά δίνοντας τη μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στο εμπόριο, με αυξήσεις στους μισθούς μας, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πληρωμή όλων των υπερωριών, για μέτρα υγείας και προστασίας της ζωής μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν μαζί μας για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, για το μισθό, για το ωράριο, για τα ρεπό, για τις συνθήκες ασφάλειας.

Να μη δώσουμε χώρο στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Όλοι μαζί μία γροθιά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio