Δελτίο τύπου Συλλόγου ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακύρωση απόλυσης στο Praktiker

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο τοπικό κατάστημα της Praktiker Hellas ενάντια στις αντεργατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Ο συνάδελφος Γραμματέας του παραρτήματος του επιχειρησιακού σωματείου στη Λάρισα δικαιώθηκε δικαστικά, η απόλυση του ακυρώθηκε πρωτόδικα και καλείται να επιστρέψει στην εργασία του.

Σε αυτόν τον αγώνα είχε τη μαζική στήριξη και αλληλεγγύη των συνάδελφων του. Με απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, αντιμετώπισαν τις πρακτικές εκφοβισμού και το κλίμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η διοίκηση της εταιρίας.

Είναι παράδειγμα στο πως χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, τις μονομερείς βλαπτικές μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας, την καταπάτηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο συλλογικός αγώνας είναι ο τρόπος προάσπισης των κατεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και υπεράσπισης του δικαιώματος για εργασία με ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες.

Παλεύουμε μέχρι τέλους διεκδικώντας το δίκιο μας, δεν απογοητευόμαστε ούτε υποχωρούμε στις απειλές και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Αυτή είναι η απάντηση στους εργοδότες που θεωρούν τους εαυτούς τους αφέντες και τους εργαζόμενους σκλάβους.

Το Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio