ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Η ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ!

Είναι άθλιοι! Με την πρόφαση ότι ο συνάδελφος είναι ανεπαρκής τον απέλυσαν. Αυτή ήταν η απάντηση της εταιρείας σε παρέμβαση εκπροσώπου του σωματείου για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση απέλυσε το συνάδελφο όταν επέστρεψε από αναρρωτική άδεια και έχοντας διαγνωστεί  με σοβαρό αυτοάνοσο γιατί πλέον τους ήταν βάρος.

Ο συνάδελφος εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση 14 μήνες και δεν είχε δεχτεί παρατήρηση για την δουλειά του μέχρι που χρειάστηκε να λείψει στις 19 Νοέμβρη γιατί εισήχθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και παρακολούθηση έχοντας παρουσιάσει κάποια ανησυχητικά συμπτώματα.

Όταν στις 28  Νοέμβρη επέστρεψε στην εργασία του μετά το πέρας της αναρρωτικής του άδειας ήρθε αντιμέτωπος με μια άθλια στάση από τον υπεύθυνο καταστήματος με σχόλια του τύπου  ”μια χαρά σε βλέπω”, ”έλειψες και δεν μας ζήτησες ούτε μια συγγνώμη”. Μάλιστα  θεωρώντας ότι ο συνάδελφος την κοπάνησε από τη δουλειά, του ανακοίνωσε ότι θα  απολυθεί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο συνάδελφος μαθαίνει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και ενημερώνει την εταιρεία!! Στις  9 Δεκέμβρη του ανακοινώνεται ότι η εταιρεία πήρε την απόφαση να τον απολύσει και στις 12 Δεκέμβρη του κοινοποιείται και επίσημα η καταγγελία της σύμβασης του!

Αυτός είναι ο ορισμός της εργοδοτικής ασυδοσίας. Μας λιώνουν όλη μέρα κάθε μέρα στη δουλειά, αμειβόμαστε με μισθούς ψίχουλα  και αν τολμήσουμε να αρρωστήσουμε μας απολύουν.

Καμία ανοχή! Οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή!

Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο. Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική και κρατική ασυδοσία. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο συλλογικός μας αγώνας και να διεκδικήσουμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να εργαζόμαστε ανθρώπινα. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας και να κόβουμε το βήχα στην εργοδοσία όταν επιτίθεται στο συνάδελφο μας.

Το σωματείο θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του απαιτώντας: ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio