ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: παρεμβάσεις των σωματείων στις 15/12

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις των σωματείων στις γειτονιές της πόλης, δίνοντας συνέχεια και αντλώντας δύναμη από την πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη και τις μεγαλειώδης απεργιακές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα.

Εναντιωνόμαστε στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50 δις ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά. Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher. Ακυρώνουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους όπως το νόμο Χατζηδάκη, σπάμε την τρομοκρατία, τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

Απαιτούμε:

·       825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα

·       Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό

·       Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.

διεκδικώντας:

·       Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.

·       Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.

·       Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

·       Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

·       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

·       Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

·       Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·       Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio