Κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπάλληλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Κοινή ανακοίνωση

της Ένωσης Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπάλληλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Οι 6 εργαζόμενοι (3 εργάτες και 3 αρχαιολόγοι) στο υποέργο 3 «Δαπάνες για την αρχαιολογική παρακολούθηση των εργασιών και τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας μνημείων», που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή δικτυών αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης» είναι απλήρωτοι για 2 και πλέον μήνες (Οκτώβριο και Νοέμβριο).

Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Τη διαχείριση ως 31/10/2022 είχε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και οι πληρωμές γίνονταν κανονικά. Ωστόσο, έγινε απένταξη της διαχείρισης από την Περιφέρεια για να αναλάβει άμεσα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΠΕΜΕΡΑΑ), κάτι που δεν έγινε ακόμα εδώ και 1,5 μήνα!

Μέσα λοιπόν στον κυκεώνα ευθυνών και υπευθύνων, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη και ενημέρωση μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Με τους ρυθμούς αυτούς είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν έγκαιρα και για τον Δεκέμβριο (ο μισθός καταβάλλεται στις 27 Ιανουαρίου) αφού μεσολαβούν γιορτές και οι διαδικασίες συνήθως ‘’παγώνουν’’.

Σε μια περίοδο που όλες οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στη θέρμανση για τους συναδέλφους χωρίς εισόδημα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Οι λογαριασμοί τρέχουν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις δόσεων δανείων και διακανονισμών που ενδέχεται να επιβαρυνθούν τόκους και απειληθούν με πλειστηριασμούς.

Η πείρα μας δείχνει ότι όταν το κράτος και οι υπηρεσίες του θέλουν, τότε μπορούν να ξεπεράσουν διαδικαστικά ζητήματα. Το ‘χούμε δει να συμβαίνει όταν πρόκειται για εισπράξεις χρεών ή για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Και επειδή διανύουμε εορταστικές μέρες θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δε δικαιούνται ούτε Δώρα και επιδόματα αδείας! Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει ξανά την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα και μισθούς που διασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή.

Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ πληρωμή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους μας!

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio