ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ως σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας καταγγέλλουμε το εργατικό ατύχημα που έγινε πριν λίγο διάστημα, σε κατάστημα super market γνωστής αλυσίδας στη πόλης της Καρδίτσας , που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στο πόδι σε εργαζόμενη συνάδελφο. Το εργατικό ατύχημα δεν έγινε τυχαία , είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εργοδοσίας που δρα με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους ,εντατικοποιώντας τη δουλειά των εργαζομένων και πηγαίνοντας περίπατο τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας!

Η πτώση μεταλλικού αντικειμένου στη ανυποψίαστη εργαζόμενο θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε και να είχαμε ακόμη και νεκρό. Αλλά για αυτά δεν νοιάζεται η εργοδοσία , το μόνο που τους νοιάζει το πώς να ανεβάζουμε τις τιμές των προϊόντων , εντατικοποιώντας της εργασία και να μην βγάλει κανείς τσιμουδιά.

Όλοι οι εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί δουλεύουμε, που από ότι φαίνεται στις μέρες είναι πάρα πολύ ακριβό. Είναι ακριβό γιατί τα ψίχουλα που μας δίνουν δεν φτάνουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας , ενώ εμείς δίνουμε τον ιδρώτα μας ,διακινδυνεύοντας εν αγνοία μας και την σωματική μας ακεραιότητα.

Οι κρυμμένες παγίδες στους χώρους δουλειάς έχουν υπεύθυνο και ένοχο , που είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με όποιο κόστος, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα εργαζόμενων. Στη θέση της συναδέλφισσας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ένας και μια από εμάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πιστέψουν στη δύναμη τους , να οργανωθούν στο σωματείο, να ενωθεί η φωνή μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να ανοίξει ο δρόμος για ανάκτηση απωλειών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων . Τέρμα πια με το σκυμμένο κεφάλι και τη μιζέρια που μας επιβάλει η εργοδοσία.

Σπάμε τον φόβο – ερχόμαστε σε επαφή με το σωματείο.

Κανένας μόνος του!!!

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στη συναδέλφισσα, απαιτούμε τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές, για την ασφάλεια των εργαζομένων .

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio