Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κοζάνης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:00μμ

στο προαύλιο του ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κατάσταση στην παιδιατρική κλινική όπως φάνηκε και με τα τελευταία περιστατικά με τις διακομιδές παιδιών σε όλη τη χώρα αποδεικνύει ότι η υγεία και η ζωή των παιδιών μας κινδυνεύουν από την πολιτική που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα και έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει μέτρα που να θωρακίζουν το σύστημα υγεία και να έχει ο λαός και τα παιδιά του πρόσβαση σε νοσοκομεία χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό υποδομές όπως είναι ΜΕΘ παίδων έφερε πριν λίγο διάστημα ένα νόμο τερατούργημα που ουσία αυτό που θα ισχύει θα είναι ότι θα έχει πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όποιος έχει τα λεφτά για να πληρώσει την περίθαλψη του καθώς η υγεία είναι ένα εμπόρευμα.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να ζούμε με τον φόβο μήπως αρρωστήσει το παιδί μας και δεν μπορούμε να του δώσουμε την περίθαλψη που χρειάζεται

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τον 21ο αιώνα με την πρόοδο της επιστήμης της γνώσης και της τεχνολογίας να ην έχουμε ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η ΕΙΝΔΥΜ την Τετάρτη 25 Γενάρη στο προαύλιο του ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Διεκδικούμε:

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

• Κάλυψη με προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία της ΠΕ Κοζάνης

• Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, νέα και περισσότερα οχήματα.

• Δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.

• Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.

• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio