Συνέντευξη τύπου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας

Συνέντευξη Τύπου για την Αλληλεγγύη

Μετά από τον καταστροφικό σεισμό στη Τουρκία και Συρία , τα ταξικά εργατικά σωματεία και φορείς του νομού έσπευσαν έμπρακτα να δείξουν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στους πληγέντες από τον σεισμό.

Για αυτό, τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων , συνδικάτο Οικοδόμων , Σύλλογος Γυναικών , Ένωση Ιατρών (ΕΙΝΚΥΝΚ) και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ ,οργανώσαμε την Αλληλεγγύη και απευθύναμε κάλεσμα σε σωματεία και φορείς ,στον λαό της Καρδίτσας για την συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς.

Η ανταπόκριση του λαού ήταν συγκινητική και το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή , από τους εργαζόμενους, ελευθέρους επαγγελματίες , γυναίκες , αγρότες και νεολαία , που δείχνει ότι σε τέτοιες καταστροφικές στιγμές όμοιος τον όμοιο μπορεί να νιώσει.

Στεκόμαστε στο πλευρό από τα αδέρφια μας , των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό και ακόμη μετρούν τις πληγές τους. Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες , ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό.

Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα αλλά και εδώ στην περιοχή μας ,όπου όμως η αλληλεγγύη , η οργάνωση και η δράση των σωματείων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών , ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό και πιο συγκεκριμένα οι λαοί σώζουν τους λαούς.

Όπως στον Ιανό , στο σεισμό στην Ελασσόνα , στις πυρκαγιές στην Εύβοια , τα ταξικά σωματεία μπήκαν μπροστά για την οργάνωση της αλληλεγγύης και βοήθειας

Αυτή η προσπάθεια των εργατικών σωματείων και φορέων πανελλαδικά βρίσκει εμπόδιο για μια ακόμη φορά τα εγκλήματα διαρκείας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων . Είναι χαρακτηριστικό ότι το δολοφονικό εμπάργκο που βιώνει ο λαός της Συρίας συνεχίζεται παρά τον καταστροφικό σεισμό.

Ο λαός της Συρίας χρειάζεται άμεση βοήθεια όμως ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο σε ένα ολόκληρο λαό που δίνει μάχη για την επιβίωση με χιλιάδες νεκρούς από τον σεισμό.

Το δυνάμωμα της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά απεναντίας έχουν κοινό αντίπαλο. Έχουν να αντιπαλέψουν τις αιτίες που σε κάθε φυσικό φαινόμενο τους καταλήγει στο συμπέρασμα όπου ο φτωχός και η μοίρα . Στο ότι δουλεύουν παράγουν τα πάντα και όμως δεν μπορούν να ζήσουν, γιατί κάποιοι τους κλέβουν τον ιδρώτα.

Σε αυτές τις στιγμές βγαίνει και το συμπέρασμα ότι μόνο οι λαοί μπορούν να σώσουν τους λαούς. Μέσα από τον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορούμε να αντιπαλέψουμε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που θέλουν είτε ειρήνη με το πιστόλι στο κρόταφο για τους λαούς, είτε να γίνουμε κρέας για την μηχανή του κιμά.

Τέλος , μπροστά στους μελλοντικούς κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές , ενώνεται η ανάγκη με τα πάγια αιτήματα των ταξικών σωματείων για μελέτη αντισεισμικής θωράκισης κατοικιών και δημόσιων κτηρίων για να προστατευτεί ο λαός από πιθανές τραγωδίες .

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio