Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6.30 μμ

στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Χρέος όλων μας προς στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!

Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι! Η σύγκρουση στα Τέμπη δεν είναι ατύχημα, ούτε δυστύχημα… Είναι έγκλημα όλων των κυβερνήσεων και της Hellenic Train.

Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, που έδειχναν και πριν ότι βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια σε τραγωδία, γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια να υποβαθμιστούν πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» για να κουκουλωθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν πρέπει να πνίξουμε την οργή που νιώθουμε! Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί το έγκλημα είναι παλέψουμε για να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου, των χώρων δουλειάς, εκπαίδευσης και κατοικίας. Να μην επιτρέψουμε να ξανακουστούν οι λέξεις κόστος – κέρδος όταν μιλάμε για την ασφάλεια του λαού.

Αποτελεί πρόκληση προς τους κατοίκους του Έβρου, οι οποίοι τόσα χρόνια βιώνουν τις συνέπειες τις εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου και τις ελλείψεις σε αναγκαία έργα υποδομής και ασφάλειας, το ελληνικό κράτος να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για τη σιδηροδρομική Εγνατία οδό και τη νέα Περιφερειακή της πόλης της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταφορά αμερικανονατοϊκού πολεμικού υλικού και εμπορευμάτων των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα δε χωρά κανένας εφησυχασμός! Ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μεγάλος!

Όχι μόνο οι υποδομές της περιοχής (λιμάνι, σιδηρόδρομος, οδικό δίκτυο) έχουν μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων λόγω της χρήσης τους για μεταφορά αυτών των υλικών, αλλά τίθεται και ζήτημα άμεσου κινδύνου για το λαό και το φυσικό περιβάλλον κατά τη φορτοεκφόρτωση αυτών των επικινδύνων πολεμικών υλικών και την κίνηση βαρέων οχημάτων. Λίγος είναι ο καιρός που πέρασε από τον εκτροχιασμό βαγονιών με πολεμικό υλικό στο σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Να βάλουμε τώρα τελεία στα εγκλήματα που γίνονται για τα κέρδη των λίγων.

Όχι άλλο έγκλημα! Δεν είναι ώρα για σιωπή αλλά για δυνατή φωνή!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio